BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.428,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'da çeşmeden su içilir mi? İSKİ açıklama yaptı: Son noktayı koydu

İSTANBUL'da en ucuz damacana suyun fiyatı 20 lirayı aştı. Artan fiyatlarla birlikte vatandaş musluk suyuna yöneldi. Peki musluk suyu içilir mi? İSKİ Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Kocazeybek, İstanbul'da çeşme sularının içilebilirliğine onay verdi.

Abone ol

Artan enflasyon evlere giren damacana fiyatlarını da ikiye katladı. Durum böyle olunca herkes musluk suyuna dönmeye başladı. Peki musluk suyu güvenli mi?

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde şebeke suyunun niçin içilemediği ve İSKİ web sayfasında İSKİ’nin misyon-vizyon kısmında “içilebilir su amacı” ifadesinin niçin yazıldığı, İBB Meclisi'nde de gündeme gelmişti. İBB Meclis'indeki gündem sonrası son olarak İSKİ Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Kocazeybek, tartışmalara noktayı koydu.

Sertlik ve koku hariç fark yok
Cumhuriyet gazetesine konuyla ilgili makele yazan Kocazeybek, İstanbul'da çeşme sularının içilebildiğini belirterek şu bilgileri paylaştı:

-"İSKİ’nin şebeke suyu son 2021 yılında yapılan dokuz kaynak suyu ile paralel incelemede sertlik ve koku (araştırmada yok ancak klor kullanımına bağlı bilinen bir gerçek) dışında diğer tüm kritik ve önemli parametrelerin bugün piyasada rahatça içilebilir durumda olan yeraltı kaynak suları ile benzer verilere sahip olması nedenleriyle, İstanbul şebeke sistemi suları; günlük yaşam içinde kullanım dışında içmeye de uygun standartlarda sağlıklı ve temiz olarak İstanbul halkının hizmetine sunulmaktadır."