BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Valiliği'nden yasaklanan tiyatro oyununa ilişkin açıklama

İSTANBUL Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Teatra Jiyana Nü” özel tiyatro ekibi tarafından 13 Ekim 2020 tarihinde sergilenmesi planlanan “Beru: Klakson Borizan Birt” isimli tiyatro oyunu, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığımızca Kürtçe olduğu için yasaklanmamıştır.' denildi.

Abone ol

İSTANBUL Valiliği, “Beru; Klakson Borizan Birt” isimli tiyatro oyunun, terör örgütü PKK'nın Türkiye'ye karşı yürüttüğü propagandaları içerdiği gerekçesiyle yasaklandığını açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkçe, Kürtçe veya hangi dilde olursa olsun, terör propagandası yapmak kanunlarımızda yasaktır ve bu tür girişimlere kesinlikle müsaade edilemez.
PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda; Teatra Jiyana Nü (Yeni Yaşam Tiyatrosu) isimli tiyatro grubunun -sözde- Devlet ve Terör ilişkilerini irdeleyen “Beru; Klakson Borizan Birt” isimli tiyatronun var olan oyununun tüm kurgusu PKK Terör örgütünün ülkemize karşı yürüttüğü terör propagandasına dönüştürülmek suretiyle oluşturulduğu yönünde güvenlik
güçlerimizin tespiti söz konusudur."

"Bir tiyatro oyununun PKK terör örgütünün propagandasına dönüştürülmesi asla kabul edilemez."

Ayrıca konuyla ilgili olarak soruşturmaların başladığı da belirtildi.