BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul dev kongreye ev sahipliği yapacak

İBB Başkanı Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının eş başkanlığını yürütüyor.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Eş-Başkanı olduğu, UCLG-MEWA (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı) adına, UCLG-MEWA Kongresi yarın İstanbul’da yapılacak. 

Kongre, küresel ölçekte yerel yönetimlerin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını korumayı hedefleyen UCLG’nin, Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı UCLG-MEWA tarafından gerçekleştirilecek. Kongre’nin açılışında Eş-Başkan Kadir Topbaş bir konuşma yapacak.

Meksika öncesi son toplantı

Bu yıl 16-20 Kasım tarihlerinde Meksika’da yapılacak olan UCLG Dünya Kongresi ile Kentsel Gelişme Küresel Fonu hakkında da üyelere bir sunum gerçekleştirilecek. Ayrıca Çin, Almanya, İngiltere ve İran başta olmak üzere pek çok üye ülkenin destek mektubuyla aday gösterdiği Kadir Topbaş’ın UCLG Dünya Teşkilatı Başkanlığı’na adaylığı hakkında UCLG-MEWA Genel Sekreter vekili tarafından katılımcılara bilgi verilecek.

Yeni yönetim belirlenecek

Toplantıda, UCLG Dünya Konseyi’ne ve Dünya Yönetim Kurulu’na önerilecek UCLG-MEWA üyeleri belirlenecek, UCLG-MEWA Konseyi ve Yönetim Kurulu üyeleri seçilecek ve ayrıca, Eş Başkanlar, Sayman, Ombudsman (kamu denetçisi) ve Genel Sekreter seçimi yapılacak.