BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İsrail'den sivilleri bile bile vurduk itirafı! Cibaliye'den sonra iki mülteci kampı daha vuruldu!

İSRAİL'in Gazze'de sivil katliamı sürüyor. İsrail ordusu dün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na ikinci kez bombalamıştı. Kampta ölen ve kayıpların sayısının 1000'i geçtiği açıklanırken, İsrail bugün de iki ayrı mülteci kampına bomba yağdırarak sivilleri katletti. İşte Gazze'de son yaşananlar...

Abone ol

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını günlerdir yoğunlaştırarak sürdürüyor. İsrail güçleri, dün Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na ikinci kez saldırı düzenlemişti. Son saldırıyla birlikte mülteci kampındaki ölü, yaralı ve kayıp sayısının 1000'i bulduğu aktarıldı. İsrail gece boyu saldırılarını sürdürdü. İsrail topçu birlikleri, çalışmalarını durdurduğunu açıklayan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi çevresini onlarca top mermisiyle hedef almaya devam etti.

CNN canlı yayınında korkunç itiraf

İsrail ordusu ise saldırıyla “kamptaki tünel kompleksini hedef aldıklarını” iddia ederken, CNN televizyonunda sunucu Wolf Blitzer’a röportaj veren İsrail ordusu sözcülerinden Richard Hecht, “Kampta masum insanların, kadın ve çocukların, mültecilerin olduğunu bilerek mi bombaladınız” sorusuna “Bu savaşın trajedisi, günlerdir onlara güneye gitmelerini söylemiştik” yanıtını verdi.

Çocuklar yaralı çocukları taşıyor

İlk saldırının ardından Amerikan CNN’e telefonla bağlanan kamp sakini Mohammad Al Aswad, “Çocuklar, yaralı çocukları taşıyor, koşuşturuyorlar. Cesetler molozların üzerinde öylece duruyordu, birçoğu tanınmaz haldeydi” dedi. Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar’dan (MSF) hemşire Mohammed Hawajreh, hastanelere Cibaliya’dan “ağır yanıkları olan çocukların” geldiğini söyledi. Hawajreh, “Çocukların aileleri yanlarında değildi. Pek çoğu ağlayarak anne babasını soruyordu. Hastane dolu olduğu için yer bulmak kolay değildi” diye konuştu.

Kassam Tugayları: İsrail'in bir tank taburunu imha ettik

 İzzettin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde: Düşman hatlarının arkasına geçerek muntazam bir saldırı gerçekleştirdik. Düşmanın bir tank taburunu tamamen imha ettik. Çok sayıda ölü ve yaralıları var. Bazılarını esir almayı başardık.

Gazze'de ateşkes olacak mı? ABD Başkanı Biden yanıtladı

 ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in işgali altındaki Gazze Şeridi'nde, "tutsakların dışarı çıkarılması" için çatışmalara "ara verilmesi" çağrısında bulundu.

İsrail, Gazze'nin güneyine giden tüm yolları kapattı

 Gazze Enformasyon Bürosu Müdürü Salama Maruf, "İsrail ordusu, 'Al-Rashid Caddesi' ve sahil yolu da dahil olmak üzere Gazze'nin kuzeyinden güneyine giden tüm yolları kapattı" açıklamasını yaptı.

Netanyahu: Acı kayıplarımız var

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da yaptığı açıklamada, kayıplarına dair itiraf gibi açıklamalarda bulundu. Netanyahu, "Gazze şehrinin kenar mahallelerine yaklaşıyoruz ve acı kayıplarımız var" dedi.

BM'den İsrail raporu: Mülteci Kampı'na saldırı savaş suçudur

 Açıklamada, "Filistin halkının ciddi bir soykırım riski altında olduğuna olan inancımız sürüyor. Harekete geçmenin tam zamanı. İsrail'in müttefikleri de sorumluluk taşıyor ve İsrail'in felakete yol açacak eylem tarzını önlemek için hemen harekete geçmeliler" ifadelerine yer verildi.

İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na 31 Ekim gecesinden bu yana düzenlediği ve yüzlerce Filistinlinin ölümü ile yaralanmasına yol açan hava saldırılarıyla ilgili "duyulan dehşetin derinleştiği" aktarılan açıklamada, "İsrail'in Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik hava saldırısı, uluslararası hukukun küstahça ihlalidir ve bir savaş suçudur" değerlendirmesinde bulunuldu.

İran: Gazze'deki savaşın komutasını ABD üstlendi

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Yahya Rahim Safevi'den ABD'ye yeni suçlama. Safevi, "Gazze savaşının genel komutasını ABD üstlenmiştir, Siyonist rejim uygulayıcısıdır." ifadelerini kullandı. Filistinlilerin topraklarını savunmalarının meşru bir hareket olduğunu vurgulayan Safevi, İsrail'in soykırım suçu işlediğine işaret ederek, savaşın bir an önce durdurulması ve Gazze'ye insani yardımın ivedilikle ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

İsrail iki mülteci kampını daha vurdu! Onlarca ölü var


İsrail, Gazze'de bulunan Cibaliye ve Bureyc kamplarını vurdu. İki mülteci kampına yapılan saldırıda onlarca sivil hayatını kaybetti. İsrail, Cibaliya Mülteci Kampı'na iki gün üst üste bomba yağdırmış ve yüzlerce sivili katletmişti. Dünyadan gelen tepkiler de İsrail'i durduramadı.

Kassam Tugayları, İsrail'e ait tank ve araçları vurdu

Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki farklı bölgelerinde İsrail güçlerine saldırı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, “Gazze’nin kuzeybatısında Yasin-105 füzeleriyle iki tankı, iki buldozeri ve iki aracı hedef aldık.” denildi.

Askere göndermek için 46 bin kişi işten çıkarıldı

İsrail'in geçen ay 350 bin kişiyi yedek askerlik görevi için Gazze Şeridi ve Lübnan sınırına göndermesi iş gücünü olumsuz etkiliyor. İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 46 bin İsraillinin işten çıkarıldığını duyurdu.

Savaşın başlangıcından bu yana 232 İsrail askeri öldü

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, basın brifinginde İsrail ordusuyla ilgili son güncellemeleri paylaştı. Buna göre savaşın başlangıcından bu yana ölen İsrail askeri sayısı 232 olarak duyuruldu. Hagari'nin aktardığına göre, Kuzey Gazze'de çatışmalar gece boyunca devam etti ve çok sayıda Hamas militanı öldürüldü. Savaşın başlangıcından bu yana İsrail ordusu, Gazze'de 12 binden fazla hedef vurdu. Ayrıca ordu, İsrail'in Lübnan ile olan kuzey sınırı boyunca Hizbullah hedeflerine saldırmaya devam ediyor.  Hamas tarafından esir alınan kişi sayısı ise 242 olarak güncellendi. 

Gazze'de can kaybı arttı! Ölenlerden 3 bin 760'ı çocuk...

 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 265 artarak 9 bin 61'e yükseldi. Ölenlerin 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın." denildi.

İsrailli yarbay çatışmalarda hayatını kaybetti

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalar sırasında üst düzey bir subayın öldüğünü duyurdu. 188. Zırhlı Tugay'ın 53. Taburu komutanı Yarbay Salman Habaka (33), Gazze'nin kuzey kesiminde Hamas savaşçılarıyla yaşanan çatışmada öldürüldü. Çatışmalarda 3 İsrail askerinin de yaralandığı aktarılan açıklamada, 31 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısının 18'e yükseldiği kaydedildi. Habaka, savaşın başından bu yana İsrail ordusunun kaybettiği en üst rütbeli asker oldu.

İsrail, çatışmalarda 17 askerinin öldürüldüğünü açıkladı

 İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda yaralanan 2 askerinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ordunun açıkladığı rakamlara göre, Gazze Şeridi'ndeki kara harekatında çıkan çatışmalarda 31 Ekim'den itibaren öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 17'e yükseldi.

Mülteci Kampın'nda kayıp sayısı 1000'i geçti

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Facebook sayfasından yazılı açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Cibaliya katliamında şehit, yaralı ve kayıp sayısı 1000." ifadelerini kullandı. Kudra, gece 03.47'de yaptığı açıklamasında daha fazla ayrıntı vermedi.

BM: Savaş suçu sayılabilir

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin X hesabından yapılan açıklamada, "İsrail'in, Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırılarının ardından meydana gelen çok sayıda sivil zayiatın ve yıkımın boyutu göz önüne alındığında, bu saldırıların savaş suçu teşkil edebilecek orantısız saldırılar olduğuna ilişkin ciddi endişelerimiz bulunmaktadır." ifadeleri kullanıldı.