BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.410,59
HABER /  DÜNYA

İsrailde durmak yok

İsrail Gazze'nin ortalarına kadar ilerledi. İlerleme sırasında tanklar şehri yerle bir ediyor.

Abone ol

İsrail tankları, Gazze şehrinin güneydoğusunda ilerleyerek, kentin ortalarına kadar geldi. Tankların ilerleyişi sırasında havan topu saldırısında biri militan 3 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

AA muhabirinin, Gazze şehrindeki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, yaklaşık 7 km eni bulunan Gazze şehrinde tanklar, kent merkezine 3 km kadar uzaklıktaki mahallelerin dış kesimlerinde mevzi almış durumda. Kentin güneydoğusundaki mahallelerinden Zeytun'da, tank ve buldozerlerin arazideki ağaçları, bitkileri dümdüz ettiği belirtiliyor. Aynı yöndeki Secaiye mahallesinin El Mansur caddesi girişinde de tankların beklediği kaydedildi. Secaiye'de tankların çevreye ateş açtığı, Ahmed Sekek adlı bir militan ile Hani Ebu El-Gumbuz ve Mahmud Hicar adlı 2 sivilin tank ateşinde hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze'nin merkezi sayılabilecek eski Gazze tarafındaki Tuffah mahallesinin en dış kesimlerinde de tanklar mevzi almış durumda. İsrail helikopterlerinin de bölge üzerinde ateş etmeyi sürdürdüğü belirtildi. Öte yandan, önceki gün ve dün kanlı çatışmaların yaşandığı Beyt Lahiya'nın batısında, evlerin önüne kadar gelen İsrail tanklarının, birkaç yüz metre geriye çekildikleri öğrenildi.

Beyt Lahiya'nın batısındaki El Atatra ve El Esra bölgesinde, Filistinlilerin kapılarına kadar dayanan tankların, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında, 200-250 metre geriye çekilerek bekledikleri kaydediliyor.