BIST 10.274
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,60
HABER /  DÜNYA

Dünya bu katliama dur demeli

İsrail'in insanlık suçu işlediğini belirten İsmail Heniye, "Dünya bu gidişe bir dur demeli.

Abone ol

İsrail'in insanlık suçu işlediğini belirten İsmail Heniye, "Dünya bu gidişe bir dur demeli. İsrail askeri bahane ederek Filistini yıkmaya çalışıyor" dedi

İsrail ordusunun önceki gün Gazze'ye düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk 24 kişinin hayatını kaybetmesi Filistin Başbakanı İsmail Heniye'yi kızdırdı. İsrail ordusunun gün boyu havadan ve karadan devam eden operasyonlarında yaralananları ziyaret eden Filistin Başbakanı İsmail Heniye, dünyanın İsrail'in saldırılarına engel olmasını istedi. Gazze'de bulunan Şifa Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret eden Heniye, "Dünya bu gidişe bir 'dur' demelidir. İsrail insanlık suçu işlemektedir. İsrail kaçırılan askeri bahane ederek Filistin hükümetini yıkmaya çalışmaktadır, ancak başaramayacaktır." diye konuştu.

SALDIRIYI DURDURUN
Filistin lideri Mahmud Abbas, uluslararası topluma "İsrail saldırısını durdurun'' çağrısında bulundu. Mahmud Abbas, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, 25 Haziran'da kaçırılan askerin serbest bırakılmasına olanak sağlamak amacıyla İsrail'in saldırılarının durdurulması çağrısında bulunarak, "Çabalarımızın bir sonuç vermesine olanak sağlamak için, dünya bu saldırıyı ve insanlık dışı istilayı durdurmalı'' ifadesine yer verdi. Filistin toprakları, İsrail ordusunun Ekim 2004'te, Han Yunus Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıdan bu yana en kanlı günlerini yaşıyor. İsrail askerleri, Gazze Şeridi'nde başlattıkları kara harekatında saldırılara aralıksız devam ediyor. Sabah şafaktan hemen sonra düzenlenen iki hava akınında bir Filistinli öldü, üç kişi de yaralandı. Ölen kişinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin bölgesinde yaşayan16 yaşında bir Filistinli olduğu belirtildi.

BİR NESİL BUNALIMDA
Nüfusunun yarısı 15 yaşın altında bulunan, 1,4 milyon kişinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne karanlık, susuzluk, bomba, füze ve ölüm korkusu olarak yansıyor. Patlayan her füze sesinin ardından sürekli açık radyolarının başına koşup, füzenin nereye düştüğünü öğrenmeye çalışan Gazzelilerin çoğun psikolojik hastalıkların pençesine düşüyor. Gazze'deki Psikiyatri Hastanesi Bölüm Başkanı Dr. Muhammed Ebu El Sabah, "Geleceğe yönelik hiçbir umudun olmaması, insanlarda stres bozuklukları yarattı. Bu da onların geleceğe güvenle bakmalarını önlüyor'' dedi. Her bin kişiden birinin akıl sağlığını yitirdiğini söyleyen El Sabah, normalleşmek için en az 20 yıl gerektiğini ve bununda ancak yeni bir nesille olacağı kaydetti.

Kaynak:Yenişafak