BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

‘Özelmas’ı hatır için vurdum’

Eda Özelmas’ı vuran Mehmet S., polise şaşkınlık yaratan açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Atatürk Havalimanı işletmeci firması TAV Havalimanları Holding AŞ"nin Ticari İşler Direktörü Eda Özelmas"ı vuran Mehmet S., polise şaşkınlık yaratan açıklamalarda bulundu. 30 Mayıs 2006"da Kadıköy"de Eda Özelmas"ı vurduğunu kabul eden hırsızlık ve gasptan sabıkaları bulunan Mehmet S., “Atatürk Havalimanı Otopark sorumlusu Gökten B."yi tanırım. Benden Eda Özelmas"ı vurmamı rica etti. Ben de vurdum ama para almadım” dedi. Özelmas"ın vurulmasından önce saldırganın olay yeri yakınlarında beklemiş olabileceğini değerlendiren polis, civardaki bir elektrik direğinden aldığı parmak izleri sayesinde çete ve tetikçisine ulaştı.

ÇETE LİDERİ ESKİ ÇALIŞAN

Özelmas"ın ortaya çıkardığı otopark yolsuzluğu üzerine işinden ayrılmak zorunda kalan Gökten B."nin "vurun" emrini veren çete lideri olduğunu belirleyen polis, çetenin gözdağı vermek için böyle bir eyleme giriştiğini ve genç kadının vurulmadan önce uzun süre takip edilerek hakkında istihbarat çalışması yapıldığını belirledi. Mehmet S. ile Gökten B. mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer 4 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Eşinden 1.5 yıl önce boşanan ve bu evlilikten bir çocuğu olan TAV Havalimanları AŞ"nin Ticari İşler Direktörü Eda Özelmas, 30 Mayıs"ta ailesinin yanında bulunan oğlunu almak için gittiği Kadıköy"de silahlı saldırıya uğramıştı.

Ayağa kurşun gözdağı

Eda Özelmas"ı vurduran çetenin lideri Gökten B."nin genç kadını TAV yönetimine gözdağı vermek için vurdurduğu öğrenilirken, mafya jargonunda, topuktan vurmak uyarı, kurbanı sürekli sakat bırakacak şekilde diz kapağından vurmak da, “Bir daha aynı şeyi yaparsan, ölürsün” anlamına geliyor.

Haber:Devrim TOSUNOĞLU

Kaynak:Akşam