BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Açıkhavada bakan konseri

İstanbul semaları Brezilya Kültür Bakanı Gilberto Gil'in gitarının nameleriyle çınladı.

Abone ol

 İstanbul Caz Festivali kapsamında Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda Samba ve Reggae fırtınası estiren Gil, sahnede hem müzisyen hem de politikacı kimliğini konuşturdu. Gil, ülkesinin milli takımının Dünya Kupası'ndan elenmesini de esprili bir şekilde yorumladı.

İlerlemiş yaşına rağmen, muhteşem bir sahne performansı sergileyen 'politikacı' gitariste, gitarda Sergio Chiavazzoli ve Bem Gil, basgitarda Arthur Maia, davulda Jorge Gomes, klavyede Claudio Andrade ve perküsyonda Gustavo di Dalva eşlik etti.

Gil, konser sırasında geçen ay 64 yaşına girdiğini anlattı. Ve 'Ben 64'ümdeyim, hala şahnede şarkı söylüyorum' bestesini çalıp söyledi. Gece boyunca Samba ve Reggae ezgilerinin çınladığı konserde Gil, parça aralarında da bu müzik türlerini anlattı. Dünya Kupası'nın herkesi etkisi altına aldığı günlerde Gil, ülkesinin milli takımının elenmesini de buruk bir espriyle değerlendirdi. Gilberto Gil, "Biz zaten 7 kez birinci olduk, bu sene de beşinci oluruz. Bazen başkaları için de oynamak lazım" dedi.