BIST 10.279
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.411,85
HABER /  SPOR

Zicoya Alex de güvenmiyor

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Alex, Arthur Zico’yla ilgili tereddütler taşıyor.

Abone ol

Louis Felipe Scolari, Carlos Alberto Parreira, Joachim Löw ve Marcello Lippi gibi üst düzey teknik adamlar beklenirken; Zico"nun transfer edilmesi herkes tarafından şaşkınlık uyandırmıştı.

Taraftarların yanı sıra F.Bahçe Kulübü"nün önde gelen isimlerinin dahi benimseyemediği Zico"nun "bu takımın ağırlığını kaldıramayacağı" konuşulmuştu. Zico transferinden hoşnutsuzluklarını anlatmak için Saracoğlu Stadı"ndaki merkezi faks ve elektronik posta yağmuruna tutan taraftarların telefonları kilitlemesi de bu gerçeği ispatlamıştı Sarı-Lacivertlilerin Dereağzı Tesisleri"ndeki İnegölspor karşılaşmasında kenarda oturan Sambacı futbolcu da bununla ilgili görüşlerinde kaçamak cümleler kullandı.

Zico"nun sadece Japonya Milli Takımı"nı çalıştırdığını hatırlatan Alex, “O da uzun soluklu bir yarış değil. Kulüplerde yedi günde bir maç olur. Bazen bu durum üç günde bire de düşebilir. Ülke takımlarında daha farklı. Çoğunlukla aylarca maç oynanmaz. Zico ilk kez bir kulüp çalıştıracak. Bu konuyla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum.” gibi ifadeler kullanarak soru işaretleri olduğunu üstü kapalı dile getirdi.

Zico: Her şeyin bir başlangıcı var

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico ise bu eleştirilerin üzerine "her şeyin bir başlangıcı olduğunu" söyledi. Bunun neden böyle speküle edildiğine anlam veremediğini belirten Zico, “Oysa bir başlangıç sürecinde olmam çok doğal. Bu işe dünyanın en büyük futbolcusu olarak soyundum. Ayrıca Brezilya"da spor bakanlığı da yaptım. Japonya"ya futbolu sevdirdim. Asya Kupası"nı kazandık. Dünya Kupası"na katıldık.” diye konuştu. Sarı-Lacivertlilere yerleştirmeye çalıştığı sistemle alakalı olarak ise Zico, “Hücum futbolu oynayacağız. Bu oyunun anlamı gol atmak.” dedi. Zico, yeni takımında gençlerden kurulu çok kaliteli bir ekiple bir arada olduğundan bahsetti.

Bu arada Fenerbahçe"nin kayıp futbolcusu Nicolas Anelka"nın taliplileri artıyor. Fransız futbolcuya, Arsenal, Manchester United, Everton, Portsmouth"tan sonra Bolton da transfer teklifinde bulundu. Öte yandan Sarı-Lacivertliler ile mukavele imzalayan Rüştü Reçber"in sözleşmesinin geçersiz olduğuna dikkat çeken Barcelona Sportif Direktörü Txiki Begiristian, “Bizimle anlaşmayı tamamlamadan imza atmışlar. Bu doğru değil.” şeklinde konuştu.

Taraftar, Tümer"i bağrına bastı

İnegölspor karşısında ilk sınavını veren Tümer Metin, geçer not aldı. Tuncay"ın golünün asistini yapan Tümer, 61. dakikada kazanılan penaltıyı da takım arkadaşları ve taraftarların isteği üzerine topun başına geçerek gole çevirdi. Aurelio"nun kullanmaya soyunduğu penaltı için seyirciler "Tümer" tezahüratı yaptı. Öte yandan basının fotoğraf çekmesini istemeyen Semih, "Zico, babam gibi oradan bakıyor." dedi.

Kaynak:Zaman