BIST 10.266
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,98
HABER /  POLİTİKA

CHPli vekilden çarpıcı İTİRAF

CHP'li vekilden itiraf : Diyanet'e uzak durduğumuz için iktidar olamıyoruz.

Abone ol

Cumruriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Halil Akyüz, partisiyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Kendini ilerici, çağdaş ve demokrat zannedenlerin Diyanet'ten uzak durduğunu belirten Akyüz, CHP'nin de bu sebeple 50 yıldır iktidar olamadığını söyledi. Türkiye'de sol anlayışın "din düşmanı' gibi görüldüğünü kaydeden Akyüz, “Dinin sağı solu olmaz. Biz de camiye gidiyoruz, Müslüman'ız.” dedi. Diyanet-Sen Başkanı Ahmet Yıldız da CHP'li vekilin dile getirdiği özeleştirinin parti tarafından dikkate alınmasını istedi. Yıldız, Akyüz'ün ortaya koyduğu anlayışla sendika içinde 'CHP'nin çiçeği' diye anılır olduğunu söyledi. CHP lideri Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinen Akyüz, Trabzon Of doğumlu.

Diyanet-Sen"i ziyaretinde ilginç tespitlerde bulunan CHP"li Akyüz, din adamlarıyla solcuların dargın olmadığını, sadece uzak mesafelerde oturduklarını kaydetti. Ziyaretini Zaman"a değerlendiren Halil Akyüz, Türkiye"nin yüzde 99"unun Müslüman olduğunu hatırlattı. Akyüz, parti olarak toplumun değer yargılarına uygun bir tutum içinde olduklarını savunurken, sorunun, tarafların kendini iyi ifade edememesinden kaynaklandığını vurguladı. Akyüz, “Dinin sağı solu olmaz. Solcu da sağcı da dindar olabilir. Biz, solcuların da Müslüman olduğunu anlatamadık. Oysa bizim partililer de camiye gidiyor, hepsi Müslüman. Bu çelişkiyi ortadan kaldırmak gerekir. Toplumun barışı ve mutluluğu için bu güven bunalımını kaldırmak gerekiyor.” diye konuştu.

Diyanet-Sen Başkanı Ahmet Yıldız da, Akyüz"ün yaptığı özeleştirilerin parti yönetimi tarafından dikkate alınması gerektiğini kaydetti. Ahmet Yıldız, “Halil Bey, solun yanlış anlaşıldığını söylüyor. İmamlara da bazı konularda sitem ediyor. Biz de solun yaptığı yanlışları anlatıyoruz. Sağın kutsal taraftarı, solun da kutsalın karşısında olduğu düşüncesine inanmıyoruz. Ortada güzel bir diyalog var. Ancak biz bunun CHP yönetimi seviyesinde olmasını istiyoruz. Bu doğrultuda Sayın Deniz Baykal"dan randevu istedik. Talebimizi memnuniyetle karşıladı.” dedi.



Kaynak:Zaman