BIST 10.602
DOLAR 32,23
EURO 35,01
ALTIN 2.425,02
HABER /  DÜNYA

İsrail operasyon için hazır

İsrail Ordusu, Gazze'de büyük bir operasyon için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Abone ol

Bir süredir olası bir kara ve hava operasyonu için tüm özel birliklerini eğitim altına alınmıştı.

Bir süredir olası bir kara ve hava operasyonu için tüm özel birliklerini eğitim altına alan ordu, her türlü operasyon için hazır olduğunu açıkladı. Ancak İsrail Hükümeti, Filistin ile şimdilik bir gerilim yaşamak istemiyor.

Geçen senenin sonunda, o zamanki İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, Gazze'ye büyük bir kara operasyonu yapılması için hazırlıklara başlanmasını emretmişti. O zamandan bu yana devam eden hazırlıkların tamamlandığı ve ordunun hükümetten talimat beklediği öğrenildi. Bu hafta sonu bir güvenlik birimi kaynağından sızan bilgiye göre, İsrail, Gazze'de Filistinli grupların güçlenmesine daha fazla seyirci kalmak istemiyor.

Hamas ve İslami Cihad'ın elinde 15 kilometre menzilli roketlerin olduğunu ifade eden İsrail güvenlik güçleri, Gazze'den İsrail tarafına Kassam roketlerinin atılmasının biran evvel durdurulması gerektiğini savunuyor. Ancak İsrail Hükümeti, şuan için bu tarz bir operasyona yeşil ışık yakmayı düşünmüyor.
Geçen yaz Lübnan'da yaşanan savaşta istediğini elde edemeyen İsrail'in, Gazze'de de aynı riski göze almak istemediği yorumları yapılıyor.