BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.517,76
HABER /  GÜNCEL

Pazar darbesi geliyorum dedi

TMSF Başkanı Ertürk, Sabah ve ATV'ye yönelik Pazar darbesinin sinyalini geçen ay vermişti... İşte o konuşma;

Abone ol

TMSF'nin Ciner Grubuna yönelik pazar darbesinin sinyali aslında daha önceden alınmıştı. Ahmet Ertürk 28 Mart'ta CNN Türk'te katıldığı bir programda bugün yaşananların sinyalini verdi.

İşte Ertürk'ün o gün söylediklerinden satırbaşları; 

TMSF Başkanı Ertürk "Bir kısmını bir satış sözleşmesi ile sattık ama henüz Dinç Bilgin Grubu'yla bir protokol imzalayamadık. Orada aslında son aşamadayız, birtakım gelişmeler olabilir." demişti.

GİZLİ BELGE ÇIKARSA

Ertürk, gizlenmiş bilgi veye belgelerin ortaya çıkması durumunda batan bankaların sahipleriyle yapılan protokollerin bozulacağını da bu konuşmada açıkladı. Yapılan protokollerin eldeki verilere göre imzalandığını, ancak daha sonradan ortaya gizlenmiş bir ilişki ya da mal varlığının çıkması durumunda o protokolün geçersiz olacağını söyleyen Ertürk, bu şartlar altında TMSF'nin kamu yararını gözeterek protokol kapsamındaki mal varlığını daha fazla gelir edebilecek şekilde satacağını dile getirdi.

MAL KAÇIRANLA İMZA ATMAYIZ

Ertürk, bazı borçlularla neden protokol yapılmadığı konusunda ise "Elindeki tüm varlığı masaya koyan ve borcunu kabul eden ve bu borç ödeme niyetini bu şekilde gösterenle protokol imzalıyoruz. Ama mal kaçıran, mal gizleyen veya daha sonra mal kaçırdığı ortaya çıkanlarla protokol yapmıyoruz" diye konuştu.

Ertürk, protokol imzalandıktan sonra böyle bir durumun ortaya çıkması halinde nasıl bir yol izleyeceklerini şöyle açıkladı: "Daha sonra sizin o gün bilmediğiniz yada gizlenmiş olan bir ilişki mal varlığı ortaya çıkarsa o protokol geçersiz olur. Hele de o protokolün imzasına giden süreçte muvazalı borçlunun başka üçüncü taraflarla mal kaçırmaya dönük muvaazalı işlemleri tespit edersek elbetteki o protokolle devam etmek mümkün değildir."

YETKİLERİMİZİ KULLANIRIZ

Ortaya çıkan bu yeni duruma göre, TMSF'nin kanuni haklarını kullanacağını dile getiren Ertürk, sözlerine şöyle devam etti: "Kamu menfaatine, daha yüksek bir değer elde edersek onun üzerine gideriz. Bizim amacımız o zaten. Biz mevcut protokolle 100 milyon dolarlık değer bağlamışsak, daha sonra gizlenmiş saklanmış değerler ortaya çıkarsa, bunu birkaç katına çıkarabiliriz. Bizim amacımız, kamuya bir kuruş daha fazla kaynak aktarabilmek. Eğer protokol imzaladığımız herhangi bir borçlu ile gizlenmiş bir ilişki ortaya çıkarsa, 5020 sayılı yasadan gelen yetkilerimizi kullanarak, mal varlığını kontrol altına alırız. Ya da gizli ilişki değil de, taraflar protokolün şartlarına ödeme ya da değerlerine uymuyorsa 5020'ye başvurmadan protokolle aldığımız hakları kullanabiliriz."//