BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sırada Kanal 1 mi var?

Ciner Grubu'na ait Sefaköy'deki Kanal 1 binasına da giren polis ve yetkililer tarafından inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Tahsilat Dairesi Başkanı Fethi Çalık, ATV ve Sabah Gazetesi'nin binasından ayrılırken yaptığı açıklamada, yönetime ve denetime el koyduklarını söyledi.

Ciner Medya Grubu'na ait Balmumcu'daki merkez binada TMSF ve polislerin denetimleri devam ediyor. Denetim esnasında dışarı çıkan TMSF Tahsilat Dairesi Başkanı Fethi Çalık, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine yönetime ve denetime el koyduklarını söyledi. Çalık, "Yönetime ve denetime el koyduk. Konuyla ilgili gerekli basın açıklaması yapıldı" diyerek binadan ayrıldı.

Bu arada Uzan Operasyonu'nda emniyette mali şube müdürü olarak görev yapan İstanbul Güvenlikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aktaş'ın daha önceki tecrübelerinden faydalanmak üzere Ciner Medya Grubu'na davet edildiği öğrenildi. Aktaş, binaya girişi esnasında gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.
Öte yandan, TMSF'nin Medya Grubu ve Merkez Medya Grubu'nu devralmasının ardından Ciner Grubu'na ait Sefaköy'deki Kanal 1 ve ATV binasına da giren polis ve yetkililer tarafından inceleme başlatıldığı öğrenildi.