BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.507,03
HABER /  SPOR

Cimbomu Necati Ateşledi

Zirve yarışından kopmak istemeyen Galatasaray Ankaragücü'nü yenerek puan farkının açılmasını engelledi

Abone ol

ANKARAGÜCÜ: 1-2 :GALATASARAY

Galatasaray zirve yarışında ya tamam ya devam maçında Başkent'te Ankaragücü önüne çıktı...

İlk yarısı uyutan karşılaşmanın 2. yarısı adeta nefesleri kesti.. Cimbom, Mustafa Özkan'ın golüyle Ankaragücü karşısında sarsıldı...

Gerets'in ikinci yarının hemen başında oyuna sürdüğü Hasan Şaş ve Necati'nin katkıları oyunun gidişatını değiştirdi. Necati üst üste attığı 2 golle Galatasaray'ı Ankaragücü karşısında 2-1'lik galibiyete taşıdı.

Sarı-Kırmızılı ekip Başkent'ten çıkarttığı 3 puanla zirve yarışında havlu atmamış oldu...

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Barış Şimşek, Erhan Sönmez, Nihat Mızrak

Ankaragücü: Serkan, Emre, Sedat Bayrak, Petkov, Mustafa, Bebbe, Tita, Sedat Yeşilkaya, Aytekin, Abdurrahman, Devran

Galatasaray: Mondragon, Tomas, Emre, Orhan, Cihan, Inamoto, Ayhan, Sabri, Iliç, Hakan Şükür, Ümit Karan

Başkent'teki zorlu karşılaşma Galatasaraylı futbolcuların vuruşu ile start aldı... Her iki ekibe de başarılar diliyoruz...

3. dakika. Galatasaray Ümit Karan ile gole yaklaştı. Ani gelişen atakta sağ kanatta topla buluşan Cihan meşin yuvarlağı arka direğe havalandırdı. Ankaragücü savunmasının ofsayt diye durakladığı anda bomboş pozisyonda şut şansı yakalayan Karan, yarım vole ile meşin yuvarlağı ağlara göndermek istedi. Golcü ismin şık vuruşunda top kalenin üzerinden auta gitti. Görsel olarak güzel bir vuruştu ama isabetsiz oldu.

8. dakika. Maçın ilk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geride kaldı. Oyunda 0- 0 eşitlik devam ediyor.

11. dakika. Ankaragücü atağında ceza sahası önünde topla buluşan Mustafa Özkan yerden sürpriz bir şut çıkarttı. Etkisiz giden topa Mondragon kapanarak kontrol etti.

13. dakika. Başkent ekibi bu kez Tita ile uzaktan Galatasaray kalesini yokladı. Sol kanattan ani gelişen atakta ceza sahasına topla sokulan Tita, topu sağına çekip sert bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üstünden auta gitti.

16. dakika. Galatasaray atağı sağ kanattan etkili gelişti. Ayhan Akman, bu kanattan bindirme yapan Cihan'ın önüne topu bıraktı. Cihan'ın ceza sahasına bekletmeden yaptığı ortayı Ankaragücü savunması uzaklaştıramadı. Hakan Şükür önünden geçen topu müdahele edemedi. Arka tarafa açılan topu savunma uzaklaştırdı.

18. dakika. Karşılaşmada iki takım adına da bu ana kadar net gol pozisyonu yok. Ankaragücü ataklarında daha çok uzaktan rakip kaleyi yoklarken, Galatasaray daha çok kanatlardan gol ataklarını geliştirme çabasında. Sahadaki futbol henüz vasatın üzerine çıkabilmiş değil.

24. dakika. Maçta iki ekibinde cılız atakları var. Kale yakın bir pozisyon henüz yaşanmadı. 0-0 beraberlik devam ediyor.

30. dakika. Ankaragücü atağında Abdurrahman ile gole yaklaştı. Bebbe'nin sağ kanada aktardığı topu Abdurrahman ceza sahasına ortaladı. Falso alıp kaleye yönelen topu Mondragon son anda doksan tabir edilen noktadan tokatlayarak kornere çeldi.

Kullanılan köşe atışında ceza sahasına inen topu Galatasaray savunması karşılayamadı. Altıpas içinde boşta kalan topa vuracak Ankaragücü'nden kimse o noktada olmayınca Sarı-Kırmızılı takımın kalesi büyük bir tehlikeyi atlatmış oldu.

36. dakika. Karşılaşmada tempo çok düşük. Her iki ekipte orta sahada birbirine üstünlük kurabilmiş değil. Karşılıklı ataklarda kale önü pozisyonu yok denecek kadar az. İlk yarıda son bölümlere 0-0 eşitlikle girilidi.

41. dakika. Karşılaşmanın ilk yarısında son dakikalara girildi. Sahada düşük tempolu vasat bir futbol var. Nerdeyse tek bir gol pozisyonu olmadan ilk yarı sona ermek üzere.

44. dakika. Galatasaray'da Sabri rakibini arkadan çekerek indirdi. Hakemde maçtaki ilk sarı kartını bu futbolcuya çıkarttı.

45. dakika. Maçın ilk yarısı gol olmadan 0-0 beraberlikle sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

 Ma
çın İkinci yarısına Ankaragücü başladı...

46. dakika. Galatasaray ikinci yarıda 2 değişikliğe birden gitti. Cihan ve Hakan Şükür saha kenarına alındı. Necati ve Hasan Şaş sahaya giren isimler oldu.

48. dakika. Ankaragücü atağında Abdurrahman uzak mesafeden kaleyi yokladı. Yerden giden top kaleci Mondragon rahatlıkla kontrol etti.

53. dakika. İkinci yarıda Galatasaray tempoyu yükseltmek istiyor. Gerets, sahaya iki hücum oyuncusunu alarak ilk yarıda etkisiz kaldıkları gol yollarında pozisyon bulmayı umuyor. Ankaragücü savunmasında bu ana kadar açık vermedi. 0-0 eşitlik bozulmuş değil.

55. dakika. Sarı-Kırmılı ekibin atağında Necati Ateş'ten önce kaleci Serkan ceza sahası dışında topu kafayla uzaklaştırdı...

57. dakika. Karşılaşmadaki en ciddi gol tehlikesi bu anda Ankaragücü'nden geldi. Sağ kanatta Tita topu Ayhan'ın ayağından çaldı. Bu futbolcunun pasıyla ceza sahasına giren Mustafa Özkan topu yerden arka direğe kesti. Bebbe'ye doğru giden pasta son anda araya giren Emre Aşık tehlikeyi kornerle
uzaklaştırdı.

 58. dakika. Ankaragücü golü Mustafa Özkan ile buldu. Sağ kanatta kullanılan köşe vuruşunda Galatasaray savunması topu kafa ile ceza sahasının dışına uzaklaştırdı. Devran, İliç'in önündeki topu rövaşata ile tekrar ceza sahasına doldurdu. Sarı-Kırmızılı savunma ofsayt düşüncesiyle ileri çıktı. Ankaragücü'nden 4 futbolcu Mondragon ile karşı karşıya kaldı. Topa en yakın isim olan Mustafa Özkan aşırtma bir vuruş ile topu Galatasaray ağlarına bıraktı.

Ankaragücü, M.Özkan'ın golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti.

 62.dakika. Galatasaray beraberlik golüne Necati Ateş'le buldu. Sol kanattan kullanılan köşe atışında top ceza sahası içinde Hasan Şaş'ın önünde kaldı. Bu futbolcu topun kontrolünü sağladıktan sonra altıpas önünde pas isteyen Necati'ye pasını çıkarttı. Golcü futbolcu topun gelişine harika bir yarım vole vuruş ile Ankaragücü ağlarını sarstı.

Necati'nin harika golüyle Galatasaray, Başkent'te şimdi 1-1'lik eşitliği yakaladı.

 66. dakika. Galatasaray'da topa hakemin düdüğünden sonra vuran Hasan Şaş hakemden sarı kartı gördü.

67. dakika. Galatasaray net bir gol fırsatını İliç ile değerlendiremedi. Sağ kanattan Hasan Şaş, sol kanattan savunmanın arkasına sarkan İliç'i topla buluşturdu. Bu futbolcu kaleci Serkan ile karşı karşıya pozisyonda topu kalenin yanından auta vurdu.

 68. dakika. Galatasaray üstünlük golünü Necati Ateş ile buldu. Hızlı gelişen atakta sağ kanattan bindiren Ümit Karan, yerden ceza sahasına sert bir top kesti. Ön direkte Necati uygun durumda topa ayak koyamadı. Bu pozisyonda Necati altıpas içinde yerde kaldı. Arka direğe seken meşin yuvarlağı Ayhan Akman takip edip çarprazdan şutunu attı.

Meşin yuvarlak yerdeki Necati'nin önüne doğru geldi. Bu futbolcu ayağına gelen büyük ikramı geri çevirmedi ve topu boş Ankaragücü kalesine bıraktı.

Galatasaray mağlup duruma düştüğü karşılaşmada Necati Ateş'in ayağından bulduğu gollerle şimdi 2-1 galip duruma geçti.

75. dakika. Ankaragücü'nde Bebbe yerini Yordanov'a bıraktı.

80. dakika. Galatasaray'da Saşa İliç yerini Mehmet Topal'a bıraktı.

81. dakika. Ankaragücü'nde oyuna giren isim Burak oldu. Saha kenarına gelen isim Petkov...

İlk yarısı vasatı aşmayan karşılaşmanın ikinci yarısı büyük heyecana sahne oluyor. Ankaragücü'nün golünden sonra hareketlenen karşılaşmada Galatasaray'ın üst üste gelen golleri maça büyük tempo getirdi.

82.  dakika. Galatasaray'da oyuna yeni giren Mehmet Topal çok uzaktan sürpriz bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta gitti.

85.dakika. Ankaragücü'nde Devran yerini Yasin'e bıraktı.

86. dakika. Galatasaray 3. gole Ümit Karan ile yaklaştı. Sarı-Kırmızılı ekip sol kanattan köşe atışın paslaşarak kullandı. Hasan Şaş, korner çizgisi üzerinde topu rakibinden kurtarak ceza sahasına girdi. Ön direkte boşa çıkan Ümit Karan'a yerden pasını çıkarttı. Karan, uygun durumda topu kale yerine yandan auta vurdu.

87. dakika. Galatasaray atağında hakemin ofsayt bayrağından sonra topa vuran Necati hakemden sarı kart gördü.

88. dakika. Başkent'te yenik durumdaki Ankaragücü beraberlik golü için yükleniyor. Galatasaray maçın son anlarında savunmasına çekilmiş durumda.

89. dakika. Sol kanattan Yasin sıfıra kadar inip ortasını yaptı. Mondragon'u geçen topu arka direkte Emre kafa ile kornere çeldi. Köşe atışında ceza sahasına gelen topu Mondragon çıkarak kontrol etti.

90. dakika. Galatasaray yarı sahasından Hasan Şaş ile hızlı çıktı. Bu futbolcunu ceza sahasına hareketlenen Ayhan Akman'a ortasını yaptı. Ayhan'ın kafa şutunda top kaleci Serkan'ın kuçağında kaldı.

 Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika ilave etti. Artık maçta uzatma anları oynanıyor. Galatasaray'ın Ankaragücü karşısında 2-1'lik üstünlüğü sürüyor.

Karşılaşmanın uzatma anlarında ortalık karıştı. Ankaragücü'nden Sedat'ın İnamoto'ya yaptığı faul sonrası Hasan Şaş ile Sedat arasında yaşanan itiş kakışta hakem iki futbolcuya ikinci sarı kartlarını gösterdi.

Galatasaray'dan Hasan Şaş ve Ankaragücü'nden Sedat kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

Hakem itiş kakış sırasında Galatasaray kulübesindeki Erdal Keser'i de tribüne gönderdi.

 90+6.dakika. Ankaragücü atağında rakibin faul ile durduran Mehmet Topal hakemden sarı kart gördü.

90+7.dakika. Uzatma anlarında da artık son saniyeler oynanıyor. Son bölümlerde tansiyon çok yükseldi. Kartla havada uçuştu.

Maçın uzatma anlarında başka gol olmadı. Galatasaray, Ankaragücü karşısında 2-1 galip gelerek azda olsa şampiyonluk yarışında bende varım dedi.