BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.502,02
HABER /  DÜNYA

Amerika İrana saldıracak

İsrail askeri istihbaratı, İran ve Suriye'nin olası bir Amerikan saldırısına hazırlandığını ileri sürdü.

Abone ol İsrail askeri istihbaratı, İran ve Suriye'nin olası bir Amerikan saldırısına hazırlandığını ileri sürdü.

Teşkilatın başkanı Tümgeneral Amos Yadlin'e göre, iki ülke saldırının yaz aylarında gerçekleşeceğine inanıyor.
 
İsrail kabinesine brifing veren Yadlin, "Kendi inisiyatifleriyle olacak muhtemel bir savaş hazırlığından söz etmiyoruz. Gördüğümüz, bu yaz muhtemel bir savaş için hazırlandıkları. Bunların, savunma hazırlıkları olduğu düşüncesindeyim" dedi.
 
İsrailli general, Hizbullah'ın da, İsrail ile ateşkese uyduğunu belirtti. Yadlin, "Hizbullah, mevcut durumda yeni bir kriz çıkmasının çıkarına olmadığını düşünüyor" şeklinde konuştu.

ABD’nin Körfez’de savaş pozisyonu aldığını işaret eden çarpıcı gelişmeler şöyle:

* İki savaş gemisi filosunun katılımıyla Körfez’de son 4 yılın en büyük tatbikatının gerçekleştirilmesinin ardından, merkezi Bahreyn’de olan Amerikan Donanması’na bağlı 5’inci filo alarma geçti.

* Körfez’de konuşlanan USS Stennis ve USS Eisenhower uçak gemisi filolarına bir yenisi ekleniyor. Uzun menzilli füze atan dört destroyeri ile birlikte yeni bir filo birkaç gün içinde Körfez’e ulaşacak.

* Amerikan askeri sayısı 20 bini, savaş jeti sayısı ise 150’yi aşıyor. Irak Savaşı’nda jet sayısı 350’ydi.

* Son birkaç hafta içinde İran’ın menzilinde olan Bahreyn, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne Patriot füze savunma bataryaları yerleştirildi.

* İsrail istihbaratına yakınlığıyla tanınan Debkafiles sitesi, ABD’nin Operation Bite (Isırık Operasyonu) kod adıyla 6 Nisan tarihinde saat sabaha karşı 4’te İran’ın nükleer tesislerine yönelik bombardıman başlatacağını iddia ediyor.

* Debka’ya göre ABD’li ordu yetkilileri, Bahreyn’de ticaret yapan Amerikalı işadamlarına “Ofislerinizi tasviye edip ülkeyi terk edin” uyarısı yaptı.

* Rus istihbaratı, Irak ve Afganistan’daki ABD birliklerinin İran sınırına kaydırıldığını öne sürdü.

“İsrail bizi vuracak”
İran Genelkurmay Başkanı General Hasan Firuzabadi, “Siyonistler yaz aylarında bir intihar operasyonu gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Tüm saldırılara karşı hazırlıklıyız” dedi.