BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hükümetten Kapalıçarşı atağı

Kapalıçarşı'nın sorunlarının giderilmesi için yeni bir çalışma başlatıldığını bildirdi.

Abone ol

Egemen Bağış, yaptığı açıklamada, Kapalıçarşı'nın sorunlarının giderilmesi için yeni bir çalışma başlatıldığını bildirdi.

Kapalıçarşı için Başbakan Erdoğan'ın bizzat devrede olduğunu belirten Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile birlikte Kapalıçarşı'nın sorunlarını çözmek için esnafın da desteğiyle ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

“ECDADIMIZDAN YADİGAR”

Bağış, şunları kaydetti:

“Kapalıçarşı, bize ecdadımızdan yadigar kalmış çok önemli bir tarihi zenginliğimiz. Dünyanın en eski alışveriş merkezi, en eski borsası. Bugün 4000 esnafı ile hala dünyadaki en önemli ticari merkezlerden bir tanesi. Maalesef Kapalıçarşı hak ettiği ilgi, bakım ve desteği görememiş. Ancak Sayın Başbakanımız, Kapalıçarşı'ya büyük önem veriyor ve sorunları ile yakından ilgileniyor. Sayın Başbakanımız, Kapalı çarşı'nın hak ettiği konuma gelmesinde kararlı. Bugün ABD dahil birçok ülkede Kapalıçarşı örnek alınarak inşa edilen alışveriş merkezleri var. Bütün dünyaya ilham kaynağı olan bu ecdat yadigarını gerek altyapı, gerek üst yapı, gerekse çevre sorunları ile tek tek ele alıp sorunlarını çözme konusunda kararlıyız.”

KAPALIÇARŞI'NIN PAZAR GÜNLERİ AÇILMASI

Kapalıçarşı'nın Pazar günleri açık olması konusunda bir adım atmak istediklerini de belirten Egemen Bağış, “Altyapı, otopark, güvenlik gibi sorunları halledersek, TÜRSAB turist getirme garantisi verirse ve esnafın bu konuda desteğini alırsak, Kapalıçarşı pazar günü de Türk turizmine hizmet verecek” dedi.

Konuyla ilgili TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ile toplantı yaptıklarını kaydeden Bağış, Ulusoy'dan lüks yolcu gemileriyle gelen turistler başta olmak üzere İstanbul'a gelen yabancı turistleri Pazar günleri Kapalıçarşı'ya getirme ve Kapalıçarşı esnafına ücretsiz eğitim verme konularında destek aldıklarını ifade etti. Kapalıçarşı'nın pazar günleri de açılmasının keyfi bir mesele olmadığını vurgulayan Egemen Bağış, çarşının hafta sonu açık olmasının İstanbul ve Türkiye turizmine çok önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

İstanbul halkının ve turistlerin Kapalıçarşı'yı görebilmesi için pazar günleri açık olmasının önemine işaret eden Bağış, ancak bunun tüm sorunların çözülmesi ve esnafın “olur” demesi ile gerçekleşeceğini dile getirdi. Egemen Bağış, 25 Nisan 2007 tarihinde Kapalıçarşı esnafı ile yapılacak toplantıda TÜRSAB yetkililerinin de hazır olacağını ve konuyu tüm yönleriyle ele alacaklarını bildirdi.