BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
DÜNYA

İsrail Başbakanı Netanyahu koronavirüs aşısının ikinci dozunu yaptırdı

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, koronavirüs aşısının 2. dozunu yaptırdı. Netanyahu, 'tüm İsrail'i 2 ay içinde aşılayacak kadar aşı sipariş edildiğini ifade etti...

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında virüse karşı aşılama süreci birçok ülkede devam ediyor. İsrail'de aşılamanın ikinci aşamasının bu akşamdan itibaren başlaması ile ülkede Covid-19 aşısının ikinci dozunu olan ilk kişi Başbakan Binyamin Netanyahu oldu.

Tüm İsrail'i 2 ay içinde aşılayacak kadar aşı                                                        Tel Aviv yakınlarındaki Ramat Gan'da bulunan Sheba Tıp Merkezi'nde aşının ikinci dozunu, yaptıran Netanyahu, "Pfizer ile 16 yaşın üzerindeki tüm İsrail vatandaşlarını 2 ay içinde aşılamamızı sağlayacak büyüklükte aşı sevkiyatı konusunda anlaştım" dedi. Netanyahu'nun hemen ardından Sağlık Bakanı Yuli Edelstein de Covid-19 aşısının ikinci dozunu yaptırdı.

Aşının ilk dozunu da birlikte yaptırmışlardı
Başbakan Netanyahu ve Sağlık Bakanı Edelstein, 19 Aralık'ta Alman BioNTech ile ABD’li Pfizer’ın geliştirdiği Covid-19 aşısının ilk dozunu yaptırmıştı.

Öte yandan İsrail, 9,3 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 15'ini aşılmasının ardından Covid-19'a karşı aşılama konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri oldu.

Sitene Ekle