BIST 10.219
DOLAR 32,19
EURO 34,71
ALTIN 2.447,74
HABER /  GÜNCEL

İsmail Nacar'dan Levent Kırca bombası

Kamuoyunda İslami yazar olarak bilinen "Mehmet Ali Alabora için ölüm fermanı çıkardılar. Bu yönde duyumlarım, tespitlerim var" diyen İsmail Nacar İnternethaber'e konuştu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA-

İsmail Nacar, Gezi Parkı eylemleri sırasında hedef gösterilen tiyatro oyuncusu Memet Ali Alabora için “bazı odaklarca ölüm fermanı çıkarıldığı” iddiasında bulunmuştu ve “5 Haziran 1993’te Cumhuriyet’ten Aziz Nesin için uyarı yaptım, 2 Temmuz Sivas olayları yaşandı. Şimdi aynı uyarıyı Memet Ali Alabora için yapıyorum” demişti.

İnternethaber'e konuşan İsmail Nacar çok önemli açıklamalarda bulundu:

AZİZ NESİN'İN HEDEF ALINACAĞINI BİLİYORDUM

"5 Haziran'da Cumhuriyet Gazetesi'nde "Aziz Nesin'e ölüm Fermanı" diye haber çıkmıştı. Tabi benim açıklamamı o zamanki MİT müsteşarlarına da soruyorlar, onlar da bu bilginin ellerinde olduğunu ve bunu Başbakan Yardımcısı'na yani Erdal İnönü'ye ilettiklerini söylüyorlar. Sonra 2 Temmuz'da da Sivas olayları meydana geldi. 

Ben bütün ömrümü 1970'lerin başından itibaren bu konulara ayırdım. Resmi İdeolojinin derinliklerini de bilirim. 1970'lerede de Muhsin Yazıcıoğlu'na da, bu sağ sol meseleleri farklı, bugün bir sağcı ertesi gün aynı silahla bir solcu öldürülüyor diye uyarılarda bulunuyorduk. O zaman bunları anlatamadık."

ERBAKANI DA TASVİYE ETTİLER

"1970'lerden bugüne kadar, PKK meselesi de dahil, Eşref Bitlis Paşa'nın teşvikiyle bir barış komitesi kurmuştum. Bütün liderlerle ve Öcalan'la da defalarca görüşmelerim oldu. Sonra Erbakan zamanında bu meseleyi çözecektik ki malesef 3 Ağustos 1996'da Şamil Tayyar'ın Sabah Gazetesi'nde yayımlanan bir yazısı (Erbakan'ın gizli zirvesi) sonrası derin devlet var mı yok mu tartışmaları devreye girdi. Bugün yargılanan bazı paşalar, iç ve dış odaklar devreye girerek Erbakan'ı tasviye ettiler."

CIA VE MOSSAD

"Yabancı servsileri yakınen takip ederim. Kürt meselesi şu anda bir çözüm noktasına geldi ve yine malesef bazı uluslararası servisler yine devreye girdi. Tıpkı Erbakan zamanında olduğu gibi. CIA ve MOSSAD gibi dış güçler devreye girerek o zaman nasıl bu sabote edildiyse bugün de aynı odaklar devreye girdi. Tabi içerde de bir takım odaklar var."

Mehmet Ali Alabora için de bu dış güçlerin devrede olduğunu söyleyen Nacar sözlerine şöyle devam etti:

UĞUR MUMCU OLAYINI DA SÖYLEMİŞTİM


"Ben bu gerginlik ortamında neler olduğunu biliyorum. Ben istihbarat kaynaklarımı açıklayamam ama istihbaratım çok sağlamdır bunu söylemek isterim, hatta Sayın Başbakan'ınkinden daha sağlamdır, çünkü sistemi yakınen takip ediyorum. Ama bunu, ne zaman, nerede kime yaptıracaklar bunu bilemem, bilsem zaten bunu haber veririm. Uğur Mumcu'yu da Aziz Nesin'i de haber verdim."

LEVENT KIRCA DA HEDEFLER ARASINDA

"Özel Kuvvet Elemanları diye bir şey söyleniyor son günlerdeki olaylar için. Malesef bu son gösterilerde de eskiden burada çalışmış, subaylık yapmış adamlarında iştirak ettiği ve halkı provoke ettiği bilgisi var. Bu işi çok ustaca yönetiyorlar."

"Burada tek hedefin Mehmet Ali Alabora olmadığını söyleyebilirim. Başbakan için "Sonu Menderes gibi olacak" diyen Levent Kırca da hedefler arasında. Devletin zaten kendi istihbarat teşkilatı var, onların ellerinde de bu bilgiler vardır, ben geçmişte yaşadığım tecrübeleri paylaştım, bu bilgiler bana da geliyor."