BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,64
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan polise sahip çıktı!

Polis Akademisi mezuniyet töreninde konuşan Başbakan Erdoğan özellikle Gezi Parkı olaylarında polisin sabırlı davrandığını söyledi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ Polislerin amirlerinden aldığı emirleri yerine getirdiğini söyleyen Erdoğan, ''Polisimiz çok önemli demokrasi testinden başarı ile geçmiştir.'' dedi.

Başbakan Erdoğan polise sahip çıktı. Özellikle Gezi Parkı olayları polise karşı karalama kampanyasına dönüştürülmek istendiğini söyleyen Erdoğan, ''Polisimiz bir başka ülkede yaşansa asla tahammül edilemeyecek saldırılara karşı koymuş adeta kahramanlık destanı yazmıştır. Uzun soluklu bir mücadeleyi disiplinini bozmadan 48 saat aç, susuz kalarak sürdürebilmek bizim polisimizin işidir.'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Polis Akademisi mezuniyet töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

POLİSİMİZ DEMOKRASİ TESTİNDEN BAŞARIYLA GEÇMİŞTİR

30 yıllık terör sorununu artık çözüm aşamasına getirdik. Buradan geri dönüş olmayacak. Hiç bir tuzak Türkiye'yi güvenlikçi politikaların egemen olduğu dönemlere döndüremez. Taksim Gezi Parkı ile başlatılan eylemler polisimizin karşısında kampanyaya dönüştürmek istendi. Polisimiz hedef alındı. Polisimiz amirlerinden aldığı emirle kendilerine tanınan yetki çerçevesinde görevi başarıyla yerine getirmiştir. Polisimiz çok önemli demokrasi testinden başarı ile geçmiştir.

KAHRAMANLIK DESTANI YAZDI

Polisimiz bir başka ülkede yaşansa asla tahammül edilemeyecek saldırılara karşı koymuş adeta kahramanlık destanı yazmıştır. Uzun soluklu bir mücadeleyi disiplinini bozmadan 48 saat aç, susuz kalarak sürdürebilmek bizim polisimizin işidir. Biz işkenceye sıfır tolerenas diyen ülkeyiz. Polisimiz hata yaptığında bunu açık yüreklilikle söyler ve yaparız.

KİMSENİN KÜFÜR ETMEYE HAKKI YOKTUR

Ama kim olursa  olsun bizim polismize küfür etmeye hakaret etmeye hakkı yoktur. Polisimize hakeret edenler diğer ülkeleri görmüyor mu? AB bize ders verirken önce müktesebatın içeriğini okusun. Olayları başladığı andan itibaren polisimiz sabırlı davrandı. Her türlü sosyal medya aracını kullanarak polisimize saldırılar yapılmasına rağmen polisimiz soğukkanlı davrandı.

POLİSİMİZ ŞİDDET YANLISI GÖSTERİLDİ

Göstericiler karanfil çocuklar olarak gösterilirken polisimiz şiddet yanlısı gösterildi. Son olaylarda polisimiz kendisini bir başka ispat etmiştir. Polisin göstericilere şiddet uyguladığı iddia ediliyor. Bir polisimiz şehit oldu, 2 polismiz ağır yaralandı. Polisimiz tarihinde hiç olmadığı kadar sabırlı davranmıştır. 

Türkiye'nin polisi konusunda yargıda bulunacak yegane merci millettir. Polismize haksız kasıtlı şekilde saldırmak başka şeydir.