BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

'Karşı duram adamlar' o iddialara ne dedi?

Duran adamlara karşı durdular. Üstlerine giydikleri tişört dikkatlerden kaçmadı. O tişört yüzünden 'biracı' ilan edildiler. Bakın iddialara ne dediler?

Abone ol

İNTERNETHABER / ÖZEL İÇERİK

Gezi Parkı’nda başlayan ve sonrasında tüm dünyaya yayılan “Duran Adam” eylemlerine karşı eylem yapıldı: “Duran Adama Karşı Duran Adamlar” Taksim Meydanı’nda eylem yapan “Duran Adam”ların karşısına gelen 8 kişinin üzerinde beyaz bir tişört vardı ve beyaz tişörtün üzerinde de kırmızı bir el işareti…

“Duran Adama Karşı Duran Adamlar”ın üzerindeki tek tip tişörtlerin kimler tarafından hazırlandığı, kimlerin bu eyleme sponsor olduğu tartışılırken ilginç bir detaylar ortaya çıkmıştı.

Buna göre; tişörtlerde bulunan kırmızı el işareti bir Amerikalı bira şirketinin logosuydu. Şirketin adı “Left Hand Brewing Company”… Bira firmasının logosundan tek farkı ise tişorte baslırken photoshopla çevrilmiş olması. Sol el sağ el yapılmış

Bu günlerde çok konuşulan "Karşı Duran Adamlar" haklarında çıkan "biracı çıktılar" iddialarını bir duyuruyla yanıt verdiler. Söz konusu duyuruda bir çok konuya değinen "Karşı Duran adamlar" bakın neler söyledi.

-duran-adam-a-karsi-duran-adam--3387320.jpeg

İşte "Karşı Duran Adamların" Duyurusu;

19 Haziran 2013 tarihinde yaptığımız “Duran Adama, Karşı Duran Adamlar” eylemiyle büyük bir ses getirdik ve olumlu olumsuz birçok tepki aldık. Bu tepkilerin edep sınırları içerisinde olanların tamamına saygı gösteriyoruz ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Öncelikle, bu eylemi hiçbir siyasi parti veya ideoloji adına değil, yalnızca ülkemizde son dönemde yaşanan olaylara üzülen yedi genç olarak kendi adımıza yaptığımızı belirtmek isteriz.

Ülkemizi kargaşa ortamına sürüklemek isteyen çevrelere ve buna destek veren kitlelere karşı sabırlı ve itidalli fakat vakur bir şekilde karşı durmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.
Amacımız herhangi bir provokasyona mahal vermeden ve polisimizi güç duruma düşürmeden mümkün olan en kısa ve en etkili yöntemle duygularımızı ve düşüncelerimizi eyleme dökerek halkımızın dikkatini çekmek, susan dillere kelam, sabreden gönüllere derman olmaktır.
Taksim’de 16.25’te başladığımız “karşı duruş” eylemini yaklaşık 1 saat sonra sona erdirdik. Karşı durduğumuz kişilerin içerisinde, “bunlar da nereden çıktı”, “bunlar Arabistan’a gitsin”, “geriye çekilelim, bunlardan bize gericilik bulaşır” gibi ÇOK TANIDIK söylemlerde bulunan hazımsız bir kalabalık mevcuttu. Eyleme son verip meydandan sakince uzaklaşırken dahi söz konusu grup tarafından yuhalamalar ve protesto alkışlarının gelmesi bu durumun en açık göstergesidir.

Tişörtlerimiz hakkındaki iddialara cevaben belirtmek isteriz ki; herkes tarafından kolaylıkla yaptırılabilecek bu tişörtlerin maddi külfeti tamamen arkadaşlarımızca karşılanmıştır. Hiçbir kişi veya kurumun bu konuda dahli yoktur. Türkiye’nin en büyük kapitalist ailelerinden açık destek alan ve eylem logolarını, menşei belli merkezlerden esinlenerek hazırlayan kişilerin ve bunlara destek veren medya kuruluşlarının tişörtlerimiz üzerindeki kırmızı el figürünü ömrümüzde duymadığımız, görmediğimiz bir alkollü içki markasının logosuna benzetmelerini anlayışla karşılıyoruz. Nitekim kişi herkesi kendi gibi bilir. Biz ise bu iddialara sadece gülüyoruz.

Ayrıca, grubumuzun Türk Bayrağına arkasını döndüğüne yönelik yapılan ithamların bayrağımızın sokak ortasında yakılmasına sessiz kalan tanıdık güruhlarca yöneltilmesine cevap verme gereği dahi duymamaktayız.

Son olarak belirtmemiz gerekir ki bizim karşı duruşumuz, demokratik haklarını kullanarak orada eylem yapan yurttaşlarımıza yönelik değildir. Biz eylemdeyken sağduyu ile hareket eden ve provokasyona yapmaya çalışanları engelleyen vatandaşlarımıza da teşekkürü bir borç biliyoruz.

Ülkemizin sulh içinde ve müreffeh bir şekilde başı dik yaşaması için çalışan, bu yönde gerekli gördüğünde protesto eden, fikrini belirten, eleştiren her türlü kişi ve kurumun arkasında olduğumuzu da belirtmek isteriz. Demokratik hak kullanımının içini boşaltan ve hukuka aykırı bir şekilde şiddet içeren her türlü eylemin, kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, daima karşısında duracağımızı bildirmek isteriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Karşı Duran Adamlar

İŞTE HABERLERE KONU OLAN İÇKİ FİRMASININ LOGOSU

lh-brewery.jpg

examiner_238.20130624123220.jpg