BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  GÜNCEL

İnterpol, Sarallar çetesi üyesi Cihan Saral’ı Türkiye’ye iade etti! Kırmızı Bülten vardı

İSTANBUL'da cinayetten yağmaya çok sayıda suça karıştıkları tespit edilen suç örgütü 'Sarallar'a yönelik operasyon düzenlendi. 8 kişinin gözaltına alındığı baskınlarda Etiler'de 2 kişinin öldürülmesi olayında kırmızı bültenle aranan Cihan Saral'ın İnterpol tarafından Makedonya'da yakalanarak Türkiye'ye iade edildiği ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul’da Büyükçekmece ve Bakırköy ilçeleri başta olmak üzere il genelinde faaliyet gösteren ve “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “Kasten yaralama”, “Yağma amaçlı tehdit”, “Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması”, “Mala zarar verme” ile “6136 SKM” suçlarını işledikleri belirlenen kamuoyunda “Sarallar” olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik 29 Nisan günü İstanbul genelinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. 8 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı baskınlarda, şüphelilerin ikamet, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda;
3 adet ruhsatsız tabanca, 580 adet de mermi ele geçirildi.

Örgütün belinlenen bazı suçları

Yapılan araştırmalarda örgütün bazı eylemleri de gün yüzüne çıktı. Örgüt lideri Ö.K.’nin, Bakırköy’de bulunan bir arsayı üzerine devraldığı ve arsa sahibi 2 kişiyi kurşunlattığı öğrenildi. Yine örgüt üyelerinin Küçükçekmece ilçesinde bir arsa sahibinin aracına silahlı saldırı gerçekleştirdiği belirlendi.

Cihan Saral Türkiye'ye iade edildi

Ayrıca örgüt tarafından 19 Temmuz 2016’da Etiler’de Veysel Kadayıfçıoğlu ile bir kişinin öldürüldüğü saldırının faili olarak kırmızı bültenle aranan Cihan Saral’ın da İnterpol tarafından Makedonya'da yakalanarak İstanbul’a getirldiği ve 1 Mayıs günü sevk edildiği mahekemce tutuklandığı ortaya çıktı. Yakalanan 8 şüphelinin de bugün adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.