BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnternete yeni saldırı yolda

Bilgisayar uzmanları, gelecek aylarda interneti tehdit edebilecek saldırıya karşı kullanıcıları uyardı.

Abone ol

Bilgisayar uzmanları, yeni tip servis reddi (DoS) saldırılarının gelecek aylarda interneti tehdit edebileceğini vurguluyor.

Geleneksel servis reddi saldırılarında, hacker’ların ele geçirdiği bilgisayarlar, hedef siteye yönelerek sunucularına aşırı yüklenme yapıyor ve site internette devre dışı kalıyordu. Bu tip saldırılarda, kullanıcı hedef alınan siteye girdiğinde ‘bulunamıyor’ ifadesiyle karşılaşıyordu.

Yeni tip servis reddi (DoS) saldırıları ise, internet adresleme sistemine (DNS) girilerek yapılıyor ve bu nedenle önlenmeleri daha güç oluyor. DNS sunucuları internet kullanıcıları için bir dizin gibi işleyerek, internette gitmek istedikleri doğru adreslere yönlendiriyor. Yeni tip DoS saldırılarında, DNS sunucusuna verilen komutta hedef bilgisayar geri dönüş adresi olarak tanımlanıyor. Bunun üzerine DNS sunucusu geri dönüşleri hedef bilgisayara yöneltiyor.

Yeni tip DoS saldırılarının gigabyte’larla ölçülen düzeyde veriyi hedef bilgisayara gönderdiğini ve çökmesini sağladığı belirtiliyor.

SYMANTEC UYARMIŞTI

Önde gelen güvenlik şirketi Symantec, son dönemde ciddi bir artışla günde 1.402 adet servis reddi saldırısı gözlemlemişti. Symantec, web tabanlı uygulamalar ve tarayıcı açıkları hacker’lar tarafından suistimal edildiği sürece, DoS saldırılarının artacağını öngörüyor.

SALDIRILAR BU YIL ARTACAK

İnternetteki, ‘.com’ ve ‘.net’ uzantılarının idaresinden sorumlu ABD’li Verisign şirketi güvenlik şefi Ken Silva da, yeni tip DoS saldırılarının geçen yılın sonuna doğru ortaya çıktığını, bu yıl içinde de yeni saldırılara hazırlıklı olunması gerektiğini vurguluyor.

Bir saldırganın izinsiz olarak bilgisayara sızarak kontrolünü ele geçirdiği bilgisayarlara ‘zombi’ deniyor.

Kaynak: www.newScientist.com