BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.434,58
HABER /  DÜNYA

Chavez yine ABDyi uyardı

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, hemen her gün ABD aleyhine açıklamalarda bulunuyor.

Abone ol

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD'nin herhangi bir Latin Amerika ülkesini işgal etmesi halinde bölgedeki devrimcilerin ABD güçleriyle savaşmak için birlik olacağını bildirdi.

Chavez, dün akşam devlet başkanlığında yaptığı açıklamada, ABD bir gün Latin Amerika ülkelerinden herhangi birini işgal etmek isterse ya da buna karar verirse ABD emperyalizmine karşı devrimcilerle birlikte silahlı mücadele vereceklerini söyledi. Hugo Chavez, bu ülkelere Venezuela'nın yanı sıra Küba, Bolivya, El Salvador ve Nikaragua'yı örnek gösterdi.

Chavez, dün ABD Başkanı George Bush'un ''korkak, eşek ve sarhoş'' olduğunu söylemişti. Chavez, dünya kamuoyunun, ABD'nin öncülük ettiği Irak savaşına olumsuz bakmaya başladığını belirterek, Washington yönetiminin dünyayı tehdit etmeye son vermesi için hep beraber dua edilmesi çağrısında bulunmuştu.

ABD, Venezuela Devlet Başkanı Chavez'i sosyalist devrimini komşu ülkelere ihraç etmeye çalışmakla suçlarken, Chavez, ülkesinin herhangi bir ABD saldırısına karşı hazırlıklı olması gerektiğini söylüyor.