BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71
HABER /  MEDYA

Uluçtan Babahana eleştiri

Sabah yazarı Hıncal Uluç Ergun Babahan'ı eleştirdi Erdal Şafak'ı tebrik etti. Peki ama neden?

Abone ol

Başörtüsü sorununda Sabah yazarları farklı düşününce devreye Sabah yazarı Hıncal Uluç girdi. Erday Şafak siyasi simge olduğunu savunurken Ergun Babahan bunu böyle olmadığı yönünde bir yazı yazdı. Uluç, Şafak ve Babahan!..başlıklı yazısında Şafak'ı överken Babahan'ı gaflet içinde olmakla suçladı.

Yazı: Hıncal Uluç
Kaynak:

ERDAL Şafak, geçen perşembe muhteşem bir baş yazı yazdı,
Türban adı verilen Sıkma Baş üzerine.. AİHM kararlarından örnekler vererek, bunun bir inanç gereği değil, Siyasal İslam simgesi olduğunu anlattı..

Haç bir dini simgedir. Ama Gamalı Haç bambaşka anlamlar taşır, bu yüzden yasaktır. Gamalı haç yasak olduğu için kimse, Haç'ın yasaklı olduğunu aklına getirmez, farkı bildiğinden.. Gamalı haçın yasak olmasının inanç
özgürlüğünü zedelediğini düşünmez..

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi karar vermiş ki, bu baş şekli siyasal anlam taşıyor.. Ankara dönüşü, Erdal'ı kutlamaya hazırlanırken, Ergun Babahan'ı okudum. Erdal'ın bir anlık kapıldığı gaflet sonucu bunları yazdığına inanıyor..

Ergun ve benzerleri daldıkları ebedi gafletten ne zaman uyanırlar bilmem.. Uyanmalarını da istemem. Çünkü, o gün bu ülkenin felaketi olur. Ergunlar ancak felaket günü gerçeği görecek bir uykunun içindeler.. Öyle saflık
içinde inanıyorlar ki, en küçük karşı fikre tahammülleri yok.. Ergun yazınca, benim de Erdal kutlamamı sözlü değil, yazılı yapmam gerektiğine inandım. Eline, diline,  kalemine sağlık Erdal!..