BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Üniversiteye 5 bin kadro

YÖK ile hükümet arasındaki gerginlik giderek artarken, hükümet yeni kurulan üniversiteler için kadro açtı.

Abone ol

Üniversitelere 2006 yılı için 2 bin yeni kadro daha verilecek. Önceki yıl Bütçe Kanunu ile öngörülen 3 bin kadroyla birlikte üniversitelere alınacak idari ve akademik personel sayısı 5 bine ulaşacak.

YÖK yetkililerinin verdiği bilgiye göre, devlet üniversiteleri, ayrılan kadroları açıktan atama için kullanacak. Geçen yıl 53 devlet üniversitesi için açıktan atama yoluyla 3 bin kadro ayıran hükümet, bu yıl da yeni kurulan 15 üniversite dahil, toplam 68 devlet üniversitesi için 2 bin kadro açmış oldu. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu esas alınarak hükümet tarafından açılan bu kadroların dağıtımını, üniversitelerin ihtiyaçları çerçevesinde YÖK yapacak. Üniversitelere, personel alımı için duyuru yapılacak.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, dün NTV'ye açıklamasında, kamu kuruluşlarının atama yapma imkânına sahip olduklarını belirterek, bunun için Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'ndan izin alınmasına gerek olmadığını söyledi. Şahin, üniversitelere 5 bin kadroyu kullanma esnekliği tanındığını dile getirerek, "Geçen yıl bu rakam 4 bin 20'ydi" dedi. Maliye Bakanlığı'yla Bütçe Kanunu'nda 21 bin olarak verilen açıktan atama izinlerini kurumlara dağıttıklarını söyleyen Şahin, "Bunun seçimle ilgisi yok. 2006'dayız, seçim ise Kasım 2007'de. İhtiyaç ne ise, onu karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Radikal