BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.513,05
HABER /  GÜNCEL

Babam ve oğlumun gerçeği

İzleyenleri ağlatan Türk filmi “Babam ve Oğlum”un hikâyesinin benzeri Konya’da yaşanıyor.

Abone ol

Parasızlık yüzünden ilk oğlunu evlatlık veren baba, eşinden ayrılınca kendisinde kalan ve 2 yaşına kadar büyüttüğü ikinci oğlunu da Esirgeme Yurdu’na bırakacak.

İlk evliliğini 27 yaşındayken Konya’da çalıştığı sırada işyerinde tanıştığı Ayfer D.’yle yapan Durmuş Ö.’nün (31), İzmir’e yerleştikten sonra Emrah adını verdiği bir erkek çocuğu oldu. Durmuş Ö., psikolojik sorunları olan eşini terk edip 9 aylık bebeğiyle beraber Konya’ya döndü. İş bulamayan ve çocuğuna bakamayan baba Durmuş Ö., oğlu Emrah’ı henüz 2 yaşına gelmeden zorunlu olarak bir aileye evlatlık verdi. Konya Şefkat- Der Kadın Sığınma Evi’nde kalan bir kadınla tanışıp ikinci evliliğini yapan Durmuş Ö., hamallık yaparak geçimini sağladığı İzmir’e yerleşti. Bu eşinden de Fatih isminde ikinci oğlu olan Durmuş Ö., ilk oğluna duyduğu özlemini Fatih ile gidermeye çalışırken, şanssızlıklar yakasını bırakmadı.

KURU EKMEKLE BESLEDİM

Eşiyle aralarında ekonomik nedenler yüzünden şiddetli geçimsizlik başladığını vurgulayan Durmuş Ö, şunları anlattı: ‘’Eşim, 8 aylık Fatih ile beni bir başımıza bırakarak, terk etti. Evde 8 aylık bir bebek varken işime gidemedim, para kazanamadım. Henüz küçük olan Fatih, anne sütü istiyordu ancak benim normal süt alacak bile imkânım yoktu. Fatih’i, acıktığında ağzımda ezdiğim, yumuşattığım kuru ekmekle doyurdum. Altına bez bile bulamadığım zamanlar oldu. Ateşi çıktığında sabahlara kadar başında bekledim. Hastalığı ilerlerseydi hastaneye götürecek imkanım yoktu.’’

Babasına ‘anne’ diyor

Oğluyla yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan baba Durmuş Ö, ‘’Fatih’i de evlatlık vererek Emrah’ın acısına benzer bir çileyi çekmeyi göze alamadım. Fatih, şu zor hayatta benim tek dayanağım oldu. Aramızdaki bağ o kadar güçlü ki, bende anne sevgisini bulan oğlum bana ‘anne’ diyor. Ben onun önce annesi sonra babasıyım’’ dedi.

Yavrum seni bir gün geri alacağım

BABA oğul şimdilik Konya’da Şefkat-Der Erkek Sığınma Evi’nde kalıyor. Durmuş Ö. oğlunu uyutmak için zona ninniler söylüyor ve ayağında sallıyor. Oğlu ile aralarında oluşan duygusal bağı hiçbir şeyin koparamayacağını söyleyen Durmuş Ö., “Daha iyi gelecek hazırlamak için Fatih’i Çocuk Esirgeme Yurdu’na bırakacağım. İzmir’e gidip para kazandıktan ve hayatımı düzene koyduktan sonra onu geri alacağım’’ şeklinde konuşuyor.

Kaynak: