BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.428,17
HABER /  GÜNCEL

İnternet bankacılığı kullanmıyorsanız yandınız!

Bankaların internet şubelerini kullanmayan müşterilerini bankalar öyle bir yöntemle ikna ediyor ki inanamayacaksınız.

Abone ol

Banka müşterisi R.A. “İnternet bankacılığı üyesi olmadığım için banka maaş hesabımdan dört defa kesinti yaptı” dedi.

“İnternet bankacılığına üye olmadığım için müşterisi olduğum banka ücret kesiyor” diyen R.A. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdiği şikayet ile bankaların yeni ücret kesintisini şikayet etti. Buna göre “İnternet şubesini kullanmayan banka müşterilerimizi internet üzerinden yapmaya ikna edecek güçlü bir yönteme ihtiyacımız var” diyen bankaların yöntemini tüketici ortaya çıkardı. Bankaların yönteminden tüketici memnun kalmadı.

BANKADAN ŞAŞIRTAN İKNA YÖNTEMİ

“Bankadan maaş kartımla ile özel bir güvenlik şirketinden maaşımı çekmekteyim. Geçen ay maaşımdan 30 TL ücret kesildi. Bunu bankaya gidip yetkiliye sorduğumda bana internet bankacılığı üyesi olmadığım için maaş kartımdan bir sene içinde dört defa belli bir miktar kesinti olacağını söyledi. Kesilen ücretin bir açıklamasını ve kesilen ücretin geri iade edilmesini yoksa hakkımı yasal yollarla arayacağım.”

BİR ÜCRET KESİNTİSİ DAHA

“Maaş hesabınız olan bankada kredi kartınız ya da internet bankacılığı üyeliğiniz yoksa banka maaş aldığınız hesaptan kesinti yapmaya başlayacakmış. Memurun maaşına da göz diktik deseler en azından dürüst olurlardı. Çalıştığınız şirket ile banka arasında maaş protokolüne dikkat edin. Anlaşmaya göre maaş veren kurum ile banka şubesi arasında bir anlaşma imzalanır. Bu anlaşmaya göre kurum çalışanlarını her ay düzenli olarak banka,dan maaşlarını alır, buna binaen kişinin hesabına masraf muafiyeti tanımlanır. Hesap işletim ücreti alınmaz ve bankanın bazı olanaklarından daha az ücret ödeyerek faydalanır. Fakat bankalar bu sözleşmeleri hiçe saymaya başladı.”