BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.438,32
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'ye vekil sayısı tokatı!

MHP'nin Tokat milletvekili sayısı düşürülecek

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, Türkiye’nin 2002 Kasım ayından itibaren tek başına AKP ile idare edildiğini belirterek, “10 yıl çok önemli bir süreçtir. Ancak AKP yetkilileri sanki yeni iktidar olmuş gibi her konuyu MHP’nin üçte bir ortağı olduğu 57.hükümetle karşılaştırmaktadırlar. Ancak MHP o zaman şimdiki AKP iktidarı gibi tek yetkili değildi. Ortağı olduğu hükümette, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ve kadroları çok büyük gayret sarf etmiş, ülkemizin gelişmesi, yükselmesi ile ilgili çok önemli görevler yapmışlardır” dedi.

Doğru seçim çevresi olan Tokat'ın milletvekili sayısının düşürüldüğünü, gelecek seçimlerde daha da düşürülerek 4 sandalyeli bir kent haline getirileceğini öne sürdü.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Tokat ilinde de çok önemli projelere imza atılıp çalışmalar yapıldığını belirten Doğru, “Terör durma noktasına gelmiş, iki tane çok büyük deprem felaketi geçirilmiş olmasına rağmen çalışmalarda hız kesilmemiştir. Tokat ilinde; halk MHP’ye her dönemde çok büyük destek olmuş sahip çıkmıştır. Bundan sonraki dönemlerde de destek vermeye devam edecektir” dedi. Prof.Reşat Doğru şöyle devam etti:

“-Çünkü MHP’li kadrolar, Milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyelerine kadar halkla iç içe olmuş, görevlerini hakkıyla yapmışlardır. Bundan dolayı da halkın desteği her geçen gün artmış, alınan oyda yükselmeye devam etmiştir. Tokat’ta MHP’nin yaptığı, çaktığı birçok çivi vardır. Belediye başkanlıklarımız düzgün çalışmış, imkânsızlıkları fırsata çevirerek şehir ve belediyelerde çok önemli hizmetler yapmışlardır.

-Erbaa, Niksar, Reşadiye, Pazar, Artova, Sulusaray’da yapılan hizmetler ve çalışmalar emsaldir. Önümüzdeki dönemde de görüldüğü kadarı ile bunlara merkez ve diğer ilçelerde ilave olacaktır.”

Birçok projeden örnek veren MHP’li Doğru, Tokat’ın büyük göç vermeye başladığını öne sürerek, “2011 seçimlerinde Tokat 5 milletvekilliğine düşmüştür. Korkarız önümüzdeki dönemde de bu sayı 4’e düşecektir. Yani Tokat’ta esnaf, çiftçi köylü, emekli, iş adamı çok büyük zorluklar içinde yaşamakta, fırsatını bulunca da bölgeyi terk etmektedir” dedi.