BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Bölgeyi yaralayacak hastane projesi

Yapılması planlanan hastane için düşünülen bölgenin, bu duruma uygun olmadığı vurgulanıyor

Abone ol

Bursa'nın Orhangazi ilçesine yapılacak olan hastane arsasına Ziraat Mühendisleri Odası itiraz etti. İl Genel Meclisi üyeleri itiraz sebebiyle arsada incelemelerde bulundu. 


Orhangazi Belediyesi tarafından TOKİ konutları bölgesinde bulunan araziye alternatif olarak sunulan Muradiye Mahallesi’ndeki 15 bin dönümlük arazi Nisan ayında incelenerek Mayıs ayında İl Genel Meclisi’nden geçmişti. 

İLÇE KONTROLSÜZ BİR ŞEKİLDE BÜYÜYECEK

Bursa Ziraat Mühendisleri Odası’nın tarım arazisi itirazı sebebiyle yeniden Orhangazi’ye gelen İmar Komisyonu hastane için düşünülen araziyi yeniden değerlendirdi.

Nisan ayında İl Genel Meclisi ve Orhangazi Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri tarafından yapılan incelemeye mazereti sebebiyle katılmayan CHP İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Akkuş, hastane için ayrılan arazide yaptıkları incelemenin ardından hastane yapılmasına tepki gösterdi.

Orhangazi’nin bu alana yapılacak arazi sonrasında kontrolsüz şekilde büyüyeceğini söyleyen Hüseyin Akkuş, “Eğer burası ile ilgili bir olumlu karar alınırsa ben dava açacağım” dedi.
Orhaneli Ziraat Odası Başkanı ayrıca MHP İl Genel Meclis Üyesi olan Nafız Kaya da belirlenen araziye hastane yapılmasının ovayı katledeceğini iddia etti.


İTİRAZDA BULUNDU

Muradiye Mahallesi Süpürgelik Mevkii bölgesine yapılması planlanan hastane binası arazisi yeniden incelendi. Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, İl Genel Meclisi İmar Komisyonu tarafından incelenerek meclisten geçen arazi için itirazda bulundu.

İncelemeye İl Genel Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Hasan Er, Komisyon üyeleri Hüseyin Güvendi, Hüseyin Aktaş, Nafız Kaya ve Orhangazili İl Genel Meclis üyeleri Yusuf Bektaş ile Turgay Peker katıldı. İncelemeyi ayrıca Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere de takip etti.


BÖLGE YARA ALACAK

Ziraat Mühendisleri Odası, arsanın İznik Gölü uzak koruma mesafesinde kalması, su kirliliği kontrolü yönetmeliğine aykırı olması, çevresindeki mutlak tarım alanlarına şehirleşme ve sanayileşme baskısı oluşturacağını iddia ederek arsanın konumuna itiraz etti.