BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  GÜNCEL

Kentsel dönüşüm için rant alarmı

Vatandaşlara kentsel dönüşüm sürecini yanlış anlatarak, kandırıp sömürmeye çalışan müteahhitler için, bakanlıktan uyarı geldi

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, özellikle İstanbul ve İzmir’de rant peşinde koşan müteahhit ve firma sahiplerine karşı vatandaşları uyardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar vatandaşlara, resmi makamlar hariç riskli alan belirlemede kendilerine yetki verildiğini iddia eden müteahhit ve firma sahiplerine inanmamalarını istedi.

YOĞUN ŞİKAYET GELİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son günlerde İstanbul, İzmir gibi şehirlerde, bazı müteahhit ve firma sahipleri hakkında vatandaşlarından yoğun şikayet geldiğini belirtti. Riskli alan belirlemede bakanlıkça, ilgili belediyelerce yetkilendirildiğini iddia eden ve bu alandaki vatandaşların 3’te 2’si ile anlaştıklarını, geri kalanları da anlaşmaya zorlayan bu kişilere karşı bakanlık, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

GEREKLİ KANUNİ İŞLEMLER YAPILACAK

Söylentiler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, vatandaşın hakkını kimseye yedirtmeyiz diyerek tepki gösterdi. Bayraktar resmi makamlar hariç başka kişilere riskli alan belirlemede herhangi bir yetki verilmediğini belirterek, “Kanunu yanlış anlatarak vatandaşlara korku salan, rant peşinde koşan müteahhit ve firma sahipleri hakkında gerekli kanuni işlemler yapılacaktır” dedi.

6306 sayılı Kanun’un 2’nci maddesine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli alan belirleme görevini belediyeler, il özel idareleri, büyükşehir belediyesi ve büyükşehir ilçe belediyelerine verdi.