BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  POLİTİKA

DSP'li Türker'den iktidara sert eleştiri

DSP Genel Başkanı Masum Türker, iktidarın uygulamaları nedeniyle emeğe saygı kavramının yerini korku ve baskıya bıraktığını savundu.

Abone ol

Türker, 24 Temmuz 1963’te işçilere tanınan demokratik hakların ve sendika özgürlüğünün yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajında, ”Görülmektedir ki Bülent Ecevit’in Çalışma Bakanı olarak yaptıklarını AKP iktidarı 10 yıldır söküp atamamıştır” ifadesine yer veren Türker, işçilere toplu sözleşme ve grev hakkının verilmesinin, Sendika Yasası’nın çıkarılmasının, ”Toplu İş Sözleşmesi” kavramının çalışma yaşamına yerleşmesinin Türkiye’de emek kavramına bakışı değiştirdiğini, sendikacılık yaşamına damga vurduğunu kaydetti.

Çalışanın emeğine saygının insana saygı anlamına geldiğini ifade eden Türker, mesajını şöyle sürdürdü:

”Ancak günümüzdeki iktidarın uygulamaları nedeniyle görülmektedir ki emeğe saygı kavramı, yerini korku ve baskıya bırakmış, insanlarımız emeklerinin karşılığını bile istemekten çekinir hale gelmiştir. Baskı ve zulmün olduğu yerde demokrasiden de insan haklarından da söz edilemez.

Çalışanların hakları için verilmiş mücadeleden doğan bir parti olarak tüm emekçilerin Çalışma Bayramı’nı kutluyor, hakça bir düzenin inşa edildiği dünyada eşitçe yaşamayı hedefliyor, tüm yurttaşlarımıza sevgilerimi gönderiyorum.”