BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

'İnönü'ye saldıracağına terörü bitir!'

Erdoğan'ın 'Hitler' benzetmesine en çok CHP'liler bozuldu!

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı İsmail Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetmesini 'çaresizlik' olarak nitelendirdi.

TERÖRÜ BİTİRSİN!
CHP İl binasında düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ın İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetmesini sert bir dille eleştiren İsmail Demirel, "Sayın Başbakan, Kurtuluş Savaşı kahramanı İnönü'yü eleştireceğine terörü bitirsin" dedi.

ERDOĞAN ÇARESİZ!
CHP İl Başkanı İsmail Demirel, il binasındaki toplantı salonunda bulunan İsmet İnönü'nün posteri önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Başbakan'ın 2. Genel Başkanımız ve 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'ye benzetmeye çalıştığı Hitler, tüm dünyayı kan gölüne çevirerek 50 milyon insanın ölümüne yol açmıştır. İsmet İnönü ise ülkemizi savaşa sokmayarak bir tek insanımızın burnunu bile kanatmamıştır." Sayın Başbakan Erdoğan'ın çaresiz olduğunu anlatan Demirel, şöyle konuştu:

HER ZAMAN SALDIRIYOR
"Bu talihsiz ifadesi ilk de değildir. Her çaresiz kaldığında CHP'nin kökleri Kurtuluş Savaşı'na dayanan şanlı tarihine saldırmaktadır. Sayın Başbakan Türkiye'nin dört bir tarafında şehitlerimizi toprağa verirken Kurtuluş Savaşı kahramanı İsmet İnönü'ye saldıracağına terörü durdursun, işsizliğe çare bulsun. Bu ülkede demokrasiye inanmış, cumhuriyetin kuruluş felsefesine sahip çıkan herkes adına Başbakan'ın yapmış olduğu bu talihsiz açıklamayı kınıyorum."