BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu Meclis'te kavgasız oturum yok!

İl Genel Meclisi'ndeki oturumda gerginlik yine ayyuka çıktı!

Abone ol

Uşak İl Genel Meclisi Mayıs ayı olağan toplantıları Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun başkanlığında devam ediyor.
İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun başkanlığında yapılan Mayıs ayı olağan toplantılarının ikinci birleşiminde CHP’li meclis üyeleri hiçbir çalışmadan haberdar edilmediklerini iddia ederek adeta isyan etti. Meclis oturumu 8 gündem maddesinin görüşülmesi ile başladı ve Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından Banaz Çayının kirlilikten kurtarılması için hazırlanan rapor oy birliği ile kabul edildi.
Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı Yaşar Leblebici, hazırladıklarını rapor hakkında meclise bilgi vererek Banaz Belediyesi’nin evsel atıkları hiçbir arıtmaya tabi tutmadan 8 ayrı noktadan çaya bıraktığını söyledi. Banaz Belediyesi’nin yanı sıra bir çok köy ve Kızılcahisar Beldesi’nin de evsel atıklarını arıtmaya tabi tutmadan Banaz Çayına bıraktığını belirten Leblebici, çaydaki kirliliğin önlenmesi için köylerde doğal arıtma kurulması gerektiğini belediyelerinde evsel atık su arıtma tesisi inşa etmesi gerektiğini dile getirdi.
Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun raporun kabul edilmesinin ardından köylerdeki çalışmaları idare olarak kendilerinin yürüteceğini belediyelerinde bu konuda duyarlı olmasını istediklerini idle getirdi.

CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ YANDIM İSYAN ETTİ
11 yıldır meclis üyeliği yaptığını ve hiçbir dönem bugünkü gibi bir durumla karşılaşmadıklarını dile getiren CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yandım, hiçbir çalışmadan haberdar edilmediklerini ifade ederek “Bundan sonra bu meclis tüzüğe göre yönetilecek. Yönetilmez ise her türlü yanlışın karşısında duracağız. Burası AK Parti’nin değil Uşak’ın meclisi. Meclis Başkanı tarafsız davranmıyor. Meclisin ve idarenin çalışmalarından bizler haberdar edilmiyoruz. Bugün sorunlarını tartışacağımız amatör kulüplerin buraya geleceğini dahi az önce burada öğreniyoruz. Bu bize bir saygısızlıktır. Bu böyle olmaz. Kokuşuyoruz herkes bundan böyle davranışlarına dikkat etmek zorunda. Bu binayı biz asansörler ayrılsın, her konuda ayrıcalık yapılsın diye yapmadık”dedi.

“BİR GÜN SİZDE ANAP GİBİ OLACAKSINIZ
Dün yapılan meclis toplantısında Eşme YİBO’daki olayları gündeme getirdiğini ancak Meclis Başkanı Uzun’un bu olayın burada konuşulmasının yanlış olduğunu ifade ettiğini anlatan CHP Eşme İlçe Başkanı ve Eşme CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ekmel Şahin şunları söyledi; “ Bu konuyu nerede tartışacağız sokakta mı ? kahvede mi ? konuşup tartışacağız. Çok mu üzdü sizi il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin görevden alınması. Hiç unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Bu iktidarınız ilel ebet böyle sürmeyecektir. Bir gün gelecek sizde ANAP gibi iktidardan düşeceksiniz. İşte o zaman bu yaptıklarınızın hesabını mutlaka vereceksiniz. Ankara’da TBMM’de de aynı şekilde muhalefet partilerini yok sayıyor iktidarınız. Eğer burada Ankara’daki iktidarınızın tutumunu sürdürürseniz bu mecliste en sert şekilde sizi muhalefet ederiz. Adil davranın bizde yapılan hizmetlere ve çalışmalara destek verelim. Biz bunu istiyoruz. Bizi yok saymanızı kabul edemeyiz”
MHP Grup Başkan Vekili Uğur Avcı’da tartışmalar üzerine söz alarak CHPli üyelerin eleştirilerine katıldıklarını ifade ederek “Sağduyulu ve sakin davranmak zorundayız. Ani çıkışlar birbirimize zarar verecektir. Bundan kaçınmalıyız”dedi.
Eleştirileri saygıyla karşıladıklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, “İl ve ilçe mili eğitim müdürleri görevden alındı, okul müdürünü görevden alma yetkisi bizde değil. Dünkü toplantıda da ben bunu söyledim.Okul müdürünü görevden almak bizim görevimiz değil. TBMM’de sıkıntılar yaşanıyor ve halk bunları tasvip etmiyor. Kavga ortamını halkımız tasvip etmiyor. Uşak’ta kavgasız oturumlar yapıyoruz ve bu şekilde devam etmesini istiyoruz. Bu tarz eleştirileri meclis yerine bir basın toplantısı ile yapsanız daha iyi olur. Burada yapılınca gerginlik oluşuyor”dedi.
Karşılıklı tartışmaların ardından Başkan Ali İhsan Uzun meclis oturumunu kapattı ve Meclis, Uşak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun sorunlarını dinledi.