BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  DÜNYA

İngiliz büyükelçinin yazışmaları sızdı! Trump'ın görevi utanç içinde sona erebilir

İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın 'beceriksiz' olduğu ve görevini 'utanç' içinde sonlandırma riski bulunduğu şeklinde rapor yazdığı iddia edildi.

Abone ol

Daily Mail gazetesi, İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch'ın diplomatik yazışmaları olduğunu öne sürdüğü metinler yayımladı.

Habere göre, İngiliz büyükelçinin, ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki görüşlerini yansıtan diplomatik yazışmaların birinde, "Trump yönetiminin esasen daha normal, daha az işlevsiz, daha az tahmin edilemez, daha az hizipçi, diplomatik olarak da daha az sakar ve beceriksiz olacağına inanmıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Bir şeyler ortaya çıkabilir

Trump yönetimindeki Beyaz Saray'ın 'yetkin' olarak görüleceğini düşünmediğini kaydeden Darroch, ayrıca mevcut idarenin 'utanç içinde sona ermesine yol açabilecek bir şeylerin ortaya çıkabileceğini' yazdı. Trump yönetiminin skandallar nedeniyle çökebileceğini vurgulayan Darroch, ancak yine de İngiliz hükümetini Trump'ı 'silmemeye' çağırdı.

Bir şey söyleyip tamamen tersini yapma riski var

ABD Başkanı'nın hayatının çoğunu skandallarla geçirdiğini ancak her zaman ayakta kaldığını belirten İngiliz büyükelçi, "Trump, (Arnold) Schwarzenegger gibi Terminator'ün final sahnesinde dayak yemiş ancak sağlam bir şekilde alevlerin içinden çıkabilir" uyarısında bulundu. ABD Başkanı'nın 'bir şey söyleyip tamamen tersini yapma riski olduğuna' dikkati çeken Darroch, Trump'la iletişim kurmak için düşüncelerin basitleştirilmesi hatta açıkça söylenmesi gerektiğini ifade etti.

Onlara samimi olmaları için para ödüyoruz

Sızıntıya ilişkin konuşan bir İngiltere Dışişleri Bakanlığından yetkili, "İngiliz halkı, büyükelçilerimizden bakanlara (görev yaptıkları) ülkelerdeki politikalara ilişkin dürüst ve yalın değerlendirme sunmalarını bekler" dedi.Elçilerin görüşlerinin her zaman bakanların ya da hükümetin görüşleri anlamına gelemeyeceğini söyleyen yetkili, "Onlara samimi olmaları için para ödüyoruz" ifadelerini kullandı.

Seçimden 10 ay önce İngiltere'nin Washington Büyükelçiliği'ne getirilmişti

ABD büyükelçisinin de İngiliz hükümeti ve yetkilileri hakkında yazışmalar yaptığının altını çizen yetkili, iki ülke arasındaki ilişkilerin sızıntılara dayanacak kadar güçlü olduğunu dile getirdi. 65 yaşındaki Darroch, Trump'ın seçim zaferinden 10 ay önce Ocak 2016'da İngiltere'nin Washington Büyükelçiliği'ne getirilmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Şeyma Subaşı kendisiyle alay eden Cüneyt Özdemir'e verdiği yanıtla olay oldu
Foto Galeri Şeyma Subaşı kendisiyle alay eden Cüneyt Özdemir'e verdiği yanıtla olay oldu Galeriye Gözat