BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.486,13
HABER /  SPOR

İngiliz basını dalgasını geçti

8-0'lık skor İngilizleri sarhoş etti. Gazeteler galibiyeti böyle gördü.

Abone ol

Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu’nda dün gece Beşiktaş’ın deplasmanda Liverpool’a 8-0 yenilmesinin ardından İngiliz basını, kırmızı-beyazlı takımlarına övgüler yağdırdı.

Maçın sonucunu dünyanın sekiz harikasına atıfta bulunarak yorumlayan Daily Express gazetesi, "Liverpool’un sekiz harikası" başlığını attı.

Daily Mail gazetesi ise hindi benzetmesine başvurdu ve "Hindi avlandı" anlamına gelen "Turkey shoot" başlığını kullandı.

Daily Star gazetesi de Benayoun’un Liverpool’un Şampiyonlar Ligi çabasını yeniden yoluna koyan futbolcu olduğu vurgularken, bu futbolcunun her iki yarıda da sahneye hakim olduğunu yazdı.

The Daily Telegraph gazetesi, Liverpool’un dün akşam kolay bir zafer kazandığına dikkat çektiği haber-yorumunda, Başiktaş’ı ağır bir yenilgiye uğratan ev sahibi kulübün kaybolmakta olan Şampiyonlar Ligi umudunu dramatik bir sonuçla kurtardığına işaret etti.

The Guardian gazetesi, Liverpool’un bu sonuçla bir misilleme yaptığını yazarken, kulübün grupta üçüncülüğe yükseldiğine işaret edildi ve "Liverpool bundan fazlasını yapamazdı, bu sonuçla yerlerini daha fazla yükseltemediler belki ama güven duyguları arşa ulaştı" denildi.

The Times ise Liverpool oyuncusu Peter Crouch’u takımını yeni zirvelere taşıyan ve rekor bir zafere imza attıran kişi olarak ilan etti. Liverpool’un aldığı bu sonuca rağmen hala grubunda maç kazanması gereğine dikkat çekilen haberde, dün alınan sonucun Liverpool’un Avrupa’da 1980 yılından bu yana aldığı en büyük zafer olduğu kaydedildi.

The Independent de maç sonucunu yansıtan ışıklı tabelanın fotoğrafıyla sunduğu haberinde, kırmızı-beyazlı takımın gollerini aynen Daily Express gazetesi gibi "Muhteşem sekizler" olarak adlandırdı.

Sonucun bir Şampiyonlar Ligi rekoru olduğu kaydedilen haberde, bunun Liverpool’un kesinlikle Şampiyonlar Ligi’nde yeniden söz sahibi olmasının kapısını açtığı savunuldu.

"Kahramanlardan kahraman beğenin" denilen yazıda, Crouch ve Benayoun skorda etkisi olan isimler olarak sıralandı. Liverpool’un, Beşiktaş’ın çöküşünün ilk işaretleriyle birlikte "kan kokusu" alıp maça yüklendiğinin belirtildiği haberde, kırmızı-beyazlı takımın bu sonuçla yeniden doğduğu kaydedildi.