BIST 9.890
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.461,30
HABER /  POLİTİKA

Artık koltuğu bırak Ağar!

DP'de Ağar sıkıntısı yaşanıyor. Tabandan gelen ses; "Artık kalk" oldu...

Abone ol

Eski Müsteşar ve Başbakanlık Danışmanı Dr. Aytun Çıray, “Korkmaz Karaca’nın konukları programında DP ile ilgili korulara cevap verdi. Cumartesi saat sabah 11.10’da Fox TV’de yayınlanacak programda Çıray, Ağarı görevinden çekilmeye davet etti.

Korkmaz Karaca’nın “DP’nin bu kongresinde ne olur, aday mısınız?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Üzerimde baskı kuran DP’ye borçlu olduğumu söyleyen çok ciddi dostlarım var. Bunda benim en güçlü delege yapısına sahip olan Ege’den olmamın da etkisi var. Ancak kimin aday olmasından daha önemli olan DP kongresinin özgürce, demokratik bir yarışma ile yapılmasıdır. Bunun için Sayın Ağar’ın söz verdiği gibi Genel Başkanlık makamının boşaltması gerekmektedir. Çalışmıştır, teşekkür ederiz ancak millet iradesi ortadadır. Millet ile inatlaşılmaz.”

Çiller’in ve Ağar’ın önerdiği adaylar konusundaki bir soruya da Çıray:

Neyin kimin emanetçisi bunlar? Ortada Demirel gibi bil lider, 12 Eylül gibi bir darbe ve yasaklar yok ki! Mağduriyet yok. Ozaman vardı ve emanetçi olmak şerefli bir görevdi. Nitekim Cindoruk bunu başarı ile gerçekleştirdi.”

Korkmaz’ın delegelere ne söylemek istersiniz sorusunu ise Çıray şöyle cevapladı:

“Kur’anı Kerim Bakara Suresi’nde ayet var: Ey iman edenler, ‘Raina-bizi güt’ demeyin. ‘Unzurna-Bizi gözet’ deyin ve dinleyin.”

Ben delegelere bu ayeti hatırlatmak isterim. Özgürce karar versinler. Doğruları öğrenmek için yeteri kadar hata yapılmıştır.”

Korkmaz Karaca son olarak Merkez Sağ’da Mesut Yılmaz’ın çalışmalarının ne aşamada olduğunu sordu:

“Mesut Bey ‘Büyük Merkez’i kurmak istemektedir. Sosyal Demokratları da kapsayan bir oluşum plânlıyor. Hangi aşamada bilmiyorum. Ancak önemli sayıda Merkez Sağ gurupların DP konkgresinden sonra çok önemli bir karar alacaklarını kesinlikle biliyorum. Siyaset boşluk kaldırmaz. DP dolduramazsa başkaları doldurur.”