BIST 9.831
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.460,10
HABER /  GÜNCEL

Askerler vatan haini mi?

Teslim oldular, PKK'lılarla el sıkıştılar, birlikte yemek yediler. Vatana ihanetle mi suçlanacaklar?

Abone ol

Askeri Yargıtay onursal üyesi Ali Fahir Kayacan, Dağlıca Karakolu’na yapılan saldırı sonrası rehin alınan ve 14 gün sonra serbest bırakılan askerlerin, PKK'lı teröristlerle tokalaşmalarının etik olmadığını belirterek, “PKK lılarla tokalaştıkları için vatana ihanet suçunu işlemiş olmazlar” dedi.

HAREKETLERİ ETİK DEĞİL AMA

Sıkıyönetim mahkemelerinde de hakimlik yapan Kayacan, Türk Ceza Kanunu’nda ‘vatana ihanet’ şeklinde bir suçun düzenlenmediğine dikkat çekerek, “Kamuoyuna yansıyan bilgilerle değerlendirecek olursak askerlerin tavırları etik değil. ” ve şöyle konuştu:

Terör örgütü mensuplarıyla tokalaşmanın suç olmadığını belirten Kayacan şöyle devam etti: “Bu davranışları askerliğe uygun olmayan hareket olarak değerlendirilebilir. Ayrıca, askerlerin teslim olmaması gerektiği şeklinde bir askeri eğitim de verilmez. Komutan, birliğinin daha fazla zaiyata uğramaması için teslim de olabilir. Askerler, tokalaştılar diye vatan hainliğiyle suçlanamaz. Durumun açıklığa kavuşması lazım. Askerlerin o anki psikolojik durumu da yapılacak inceleme ve soruşturmalarda değerlendirilir. Düşmana bilgi verip vermedikleri, köstebeklik yapıp yapmadıklarına dair bir bilgi olmaksızın askerleri suçlamak ve ‘vatan haini’ ilan etmek doğru bir tavır değil

Kaçırılan askerlerimizle, PKK teröristleri aynı masada yemek yerken böyle görüntülendi.