BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  GÜNCEL

Bu köyde çocuk doğmuyor

Hastalık ya da değil, doğal afet yok. Peki bu köyde neden çocuk doğmuyor?

Abone ol

Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Hasırcıarnavut köyünde 27 yıldan bu yana süren göç nedeniyle genç nüfus kalmadığından 7 yıldır çocuk doğmuyor.

15 yıldır köyün muhtarlığını yapan 63 yaşındaki Feyzullah Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde geçim sağlayacak derecede ekonomik faaliyet olmadığından gençlerin 1980'li yıllardan itibaren iş sahası olan kentlere göç ettiğini söyledi.

OKUL KAPANDI

Köyün yaş ortalamasının 45-50 olduğunu belirten Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Köyümüzde genç nüfus olmadığından en son doğum 2000 yılında oldu. Köyümüzde öğrenci sayısı da 8'e düştüğünden ilköğretim okulumuz kapandı. Şimdi öğrencilerimiz taşımalı sistemle Meriç ilçesine giderek orada eğitim görüyorlar. Önceki yıl köyümüzdeki son çocuklarımız için park yaptırdım. Fakat park kullanılmadığından paslanmaya başladı.

ÇOCUK SESİNE HASRETLER

Köyümüzde çocuk sesine hasret kaldık. Özellikle yaz tatilleri ve bayramlarda köyümüzün nüfusu 2 bine ulaşıyor. Bu nedenle kahvehaneler dolup taştığı gibi yollarda bile birbirimize sürtünerek geçiyoruz. Ayrıca köyümüzden göç edip de başka topraklarda ölen kişiler vasiyeti üzerine cenazeleri köyümüze gönderiliyor. 17 dekarlık mezarlığımıza diğer illerden gelen yılda ortalama 15-20 kişi cenaze defnediliyor.''