BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İmralı'da 'Batuhan A' alarmı! Dev dalgalar gemiyi batırdı! 6 Türk personelden haber yok

MARMARA Denizi'nde hareketli dakikalar yaşanıyor. İmralı Adası açıklarında su almaya başlayan 69 metre boyundaki kargo gemisi için ekipler harekete geçti. "BATUHAN A" isimli gemide bulunan 6 Türk personelden haber alınamazken, geminin denizin dibine oturduğu belirlendi. Denizin altından son görüntüler geldi.

Abone ol

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında 69 metre boyundaki "BATUHAN A" isimli kargo gemisi su alarak battı. Gemide 6 Türk personel bulunduğu belirtilirken, mürettebat için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, batan gemiyle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

- Marmara Denizinde İmralı Adasının güney batısında 59 metrelik ve 6 mürettebatın bulunduğu Batuhan A isimli kuru yük gemisinden 06.32'de bakanlığımız sistemlerine acil durum sinyali gelmiştir.

Marmara Adası'ndan Gemlik'e gidiyordu

- Söz konusu gemi, dün akşam saat 20:00 sularında Marmara Adasından Gemlik'e Dolamit madeni yüklü olarak seyre başlamıştır. Bölgeye derhal Kıyı Emniyeti genel Müdürlüğümüz ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın deniz ve hava unsurları yönlendirilmiştir. Bölgedeki gemilere Türk Radyo aracılığı ile çağrılar yapılmıştır.

Geminin deniz altındaki son görüntüsü

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, Marmara Denizi'nde batan Batuhan A isimli kargo gemisinin 51 metre derinlikte deniz tabanındaki sonar görüntüleri paylaşıldı..

Batan gemideki Türk personelin isimleri

Gemide, kaptan Hasan Mehmet Uyanık (69), başmühendis-makinist Murat Çalışkan (33), usta gemici ve aynı zamanda geminin sahibi olan Murat Altıntaş (51), gemici olarak kayıtlarda yer alan aşçı Zeynep Kılınç (33), makine stajyeri Ahmet Atav (22) ve yağcı olarak görev yapan Doğuşcan Yaylak'ın (24) olduğu öğrenildi.

“Benden bir tane daha yok”

Batan gemideki tek kadın personel olan ve aşçı olarak çalışan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’ın son görüntüleri ortaya çıktı. Kılınç’ın batan gemide aşçı olarak çalışmasının yanı sıra usta gemici olduğu ve gemideki birçok işi üstlendiği öğrenildi. Kılınç’tan geriye gemide makara zımparalarken ve “Benden bir tane daha yok” şarkısını dinlerkenki videoları kaldı.

Ulaştırma Bakanlığı: Gemiden iz yok

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: "Marmara Denizinde 6 mürettebatın bulunduğu Batuhan A isimli kuru yük gemisinden 06.32'de acil durum sinyali alınmıştır. TCSG 313 botu bölgeye ulaşmış olup bölgede gemiye dair bir bulguya rastlanılmamıştır. Arama ve kurtarma faaliyetleri tüm ilgili unsurlarca devam etmektedir."

Batan 69 metre boyundaki "BATUHAN A" adlı 1250 ton mermer yüklü gemi, Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'ndaki Badalan Limanından ayrılmadan önce güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Bir adet içi boş can salı bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan İmralı adası açıklarında batan gemiye ilişkin bir açıklama yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Bölgeye intikal eden TCSG 25, TCSG 85, TCSG 313 botları aramalara devam etmektedir. Helikopter hava muhalefetinden dolayı kalkış yapamamıştır. Şu ana kadar yapılan aramalarda içi boş bir can salı bulunmuştur" denildi.

Gemide Türk vatandaşı 6 kişi var

Bursa Valisi, "Gemide Türk vatandaşı olduğu değerlendirilen 6 mürettebat var" dedi. Mermer tozu yükünü Gemlik Limanı'na götürmek üzere, dün saat 20.30'da Marmara Adası Badalan Limanı'ndan kalkış yaptığı öğrenilen gemide bulunanların isimleri de belli oldu.