BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.448,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlk Zonguldak uçağı Ankara'ya indi!

Son uçağın bir yıl önce indiği Zonguldak'a uçak seferleri yeniden başladı. Ancak Zonguldak'a giden ilk uçak Ankara'ya inebildi!

Abone ol

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde 1999'da açılmasına rağmen ilk yolcu uçağının geçen yıl indiği Zonguldak Havaalanı'nda, ara verilen seferlere yeniden başlandı.

Seferlerin ilk gününde yoğun sis nedeniyle pisti pas geçen Düsseldorf'tan gelen uçak, 3 saat sonra alana iniş yapabildi.

Almanya'dan geçen yıl 21 Temmuzda ilki yapılan ve kasıma kadar süren uçak seferlerinin yeniden başlamasıyla, Düsseldorf'tan Öger Türk'ün organizasyonuyla hareket eden Germania Airlines'a ait 148 kişilik uçak, Zonguldak Havaalanı'na inişe geçtiği sırada yoğun sis nedeniyle pisti pas geçti.

Bunun üzerine Ankara'ya yönelerek Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptığı bildirilen uçak, yaklaşık 3 saat sonra Zonguldak Havaalanı'na iniş yapabildi.

Saltukova Belde Belediye Başkanı Adil Düzlü ile Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, kente gelen ilk yolcuları çiçeklerle karşılayarak, aksaklıktan dolayı özür diledi.

Özşahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, salı günleri Düsseldorf, perşembe günleri ise Düsseldorf ve Dortmund'a seferlerin yapıldığını belirterek, “Haziranda sefer sayıları artacak. Bu yıl yüksek taleple karşı karşıyayız. Kısa zamanda da iç hatlarda gelişmeler olabilir” dedi.