BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,97
ALTIN 2.444,09
HABER /  GÜNCEL

800 milyar dolarlık prens bulundu!

Uçak kazasından sonra dört gündür bulunamayan Abu Dhabi Prensi El Nahyan'ın bedenine ulaşıldı...

Abone ol

875 milyar dolarlık Abu Dhabi Investment Authority'yi yöneten ve Amerikan Forbes dergisi tarafından Dünyanın en güçlü 27. kişisi olarak gösterilen, BAE Devlet Başkanı Halife bin Zayed El Nahyan'ın küçük kardeşi Prens Şeyh Ahmed bin Zayed El Nahyan'ı arama çalışmaları sonuç verdi.

7 ulus seferber oldu

El Arabiya Televizyonu'nun flaş haber olarak geçtiği bilgiye göre 800 milyar dolarlık Abu Dhabi Yatırım Otoritesi'nin başındaki Şeyh Ahmed Bin Sayid El Nahyan'ın cansız bedenine ulaşıldı. Bu arada arama çalışmalarına Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, İspanya, ABD ve Fas'tan düzinelerce balık adamın katıldığı da ortaya çıktı.

Fas'taki bir gölün içerisinde odaklanan arama çalışmaları, yoğun balçık nedeniyle uzun süredir sonuç alınamamasına neden oluyordu. Dört gün önce gerçekleşen uçak kazasında düşen uçağın pilotu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış fakat Prens'in kayıp olduğu bildirilmişti.

Prens'in cansız bedeninin bulunduğu haberini Fas'lı yetkililer de, "Üzücü haber maalesef doğrudur" sözleriyle doğruladı. Daha sonra yapılan resmi açıklamalarda Prens'in bedeninin bir su deposunun yakınından çıkarıldığı belirtildi.