BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Peki bu görüntü ne Sayın Kanadoğlu?

Haşim Kılıç için 'keçi' benzetmesini yalanlayan Sabih Kanadoğlu'nu bu görüntüler yalanlıyor...

Abone ol

Cihan Haber Ajansı, Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun yaptığı bir konuşmada, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim kılıç'a "Keçi" dediğini iddia eden bir haber yapınca ortalık ayağa kalktı..

Haberin hemen ardından bir açıklama yapan Kanadoğlu ise böyle bir açıklama yapmadığını belirtti ve "Cihan Haeber Ajansı bana iftira attı, dava açacağım" dedi.

Kanadoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Van Şubesi'nce 28 Mart’ta düzenlenen panelde yaptığı konuşmanın ajanslar, televizyon muhabirleri ve yerel basın mensupları tarafından izlendiğini ve neredeyse tüm televizyon kanallarında yayımlandığını belirterek “Konuşmamda Sayın Haşim Kılıç hakkında küçük düşürücü, hakaret taşıyan hiçbir söz sarf edilmemiştir. Buna rağmen, Cihan Haber Ajansı’nın sarf etmediğim bir sözcüğü söylenmiş biçiminde yansıttığı gerçek dışı haberi kişilik haklarıma yapılan bir saldırıdır. Cihan Haber Ajansı hakkında yasal yollara başvurulacağını kamuoyunun bilgisine sunarım” dedi

Kamuoyu bu açıklamadan sonra kimin doğru söylediği yönünde şüpheye kapılmıştı ki, ajansın yaptığı haberi destekleyen en önemli delil ortaya çıktı. Kanadoğlu'nun video görüntülerle desteklenen konuşmasında Haşim Kılıç'a "Keçi" dediği belgelendi. 

Hükümetin anayasa paketini eleştirirken isim vermeden Kılıç'a göndermede bulunan Kanadoğlu, "Şimdiki Anayasa Mahkemesi'nde bir tek hukukçu olmayan üye var. O da başkan. Yeni değişiklikle şartlar oluşursa 13 hukukçu olmayan kişi mahkemeye üye olabilir. Biz bir 'keçi' ile baş edemiyorduk. Şimdi 13 hukukçu olmayan üye ile karşı karşıya kalacağız." diyor.

Bu sözlerin ardından salondan gülüşmeler ve alkışlar yükseliyor.. İnkar ettiği konuşmanın belgeleriyle ortaya çıkmasına Sabih Kanadoğlu'nun nasıl bir açıklama getireceği ise merak konusu..

İŞTE O KONUŞMANIN VİDEO KAYDI