BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İlk Kürtçe sitkom çok güldürecek!

TRT Şeş'te yayınlanacak Ciran Ciran dizisinin çekimleri Beykoz'da devam ediyor.

Abone ol

Türkiye'deki televizyon kanallarında bir ilk yaşanıyor. Yaklaşık iki haftadır çekimleri devam eden 'Cîran Cîran' adlı ilk Kürtçe sitkom, 25 Ekim Pazartesi akşamı 20.30'da TRT Şeş'te izleyicisiyle buluşacak.

Fahriye Çelik, Murat Batgi ve Osman Xunav'ın gibi isimlerin rol aldıkları Türkçe 'komşu komşu' anlamına gelen Cîran Cîran dizisinde, batı ile doğunun, eski ile yeninin, modern ile gelenekselin çatışmasından doğan komik insan hikayeleri yer alıyor.

Dizinin yapımcısı ve başrol oyuncularından Songül Kurkutan, Kürtler için yapılan diziyi izleyen herkesin keyif alacağını ve güleceğini söyledi.

Türkiye'de hatta dünyada bir ilki gerçekleştirecek olan dizi ekibi setin kapılarını Cihan Haber Ajansı'na açtı. Ciran Ciran Türkiye'nin ilk Kürtçe sitkom'u olmasının yanında oyuncu kadrosu, yüksek çekim kalitesi, kurgusu, zengin mekanları ile de göz dolduracak.

Renkli karakterleri ile ilgi çekmesi beklenen dizinin hikayesi ise şöyle: "Aynı köylü olan ve beraber Londra'ya giden Cemil ve Salim, gurbette kazandıklarını biriktirip İstanbul'da bir apartman satın alırlar. Ancak Salim bir süre sonra Türkiye'ye kesin dönüş yapmış ve açtığı kafeteryayı kızıyla birlikte işletmektedir.

Cemil ise İngiliz olan eşiyle hala orada yaşamakta ve ara sıra ülkesine gelmektedir. Cemil'in annesi Gülizar Nine ise aynı apartmanda yalnız yaşamakta ve çirkefliği ve huysuzluğu ile çekilmez bir kadındır. Gülizar Nine, oğlunu ikna ederek memleketteki akrabası olan Davut'u ve ailesini tam da Salim'lerin karşısına yerleştirerek, sözde apartmandaki hakimiyetini artırmak istemektedir. Apartmanın kapıcısı Şexo ve karısı Xecê ise tüm aileler arasındaki ortak noktadır ve tek istekleri bir çocuk sahibi olmaktır."

Üç ailenin ve Gülizar ninenin günlük hayatlarındaki bitmez tükenmez olaylar, imkansız aşklar ve yanlış anlamalardan doğan trajikomik olaylar izleyicisine kahkaha dolu dakikalar yaşatacak.