BIST 10.219
DOLAR 32,19
EURO 34,71
ALTIN 2.447,74
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan önümüz kesiliyor feryadı

Başbakan Erdoğan ile yargı yine karşı karşıya. İkizdere'nin SİT alanı ilan edilmesi Başbakan öfkelendi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize İkizdere'de 22 hidroelektrik santralinin yapılacağı bölgenin SİT alanı ilan edilmesine tepki gösterdi.

ÖNÜMÜZ KESİLİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize, İkizdere'de 22 hidroelektrik santralinin yapılacağı bölgenin Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından doğal SİT alanı ilan edilmesine tepki göstererek, "Bugüne kadar neredeydiniz, niçin oraları bugüne kadar SİT alanı ilan etmediniz? Bu haritaları siz yapacaksınız ve üzerinde çalışacaksınız. Bu ülkede hep, 'Su akar, Türk bakar' mantığıyla suya yaklaştık, öyle bakmayalım istiyoruz. Artık, 'Su akar, Türk yapar' demeye başladık ama önümüz kesiliyor" diye çıkıştı.

"ADALETSİZLİĞİ HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Başbakan Erdoğan, 19,5 milyon New York'un, Afrika'da 790 milyon kişinin tükettiği kadar elektriği kullandığını, bu adaletsizliğe haykırdıklarını ifade ederek, "Bunu söylediğimiz için eksen kayması etiketleri yapıştırılıyor. Yeryüzündeki bu eşitsizliği haykırmaya devam edeceğiz. Bizim eksen kaymasıyla ilgimiz yok, doğu için de batı için de aynı şeyleri söyleriz" diye konuştu.

"ÖYLE GÜNLER GELECEK Kİ SU İHTİYAÇ ARZ EDECEK"

Türkiye'nin bir su ülkesi olmadığını anlatan Başbakan Erdoğan, "Bizim su noktasında atmamız gereken başka adımlar da var. İçme, kullanma suyu ayrımını yapmak suretiyle, kullanma suyunda çalışmaları yoğunlaştırıp, 3-4-5 kez, hatta bazı ülkelerde olduğu gibi 7 kez geri dönüşüm sağlamak suretiyle sudaki verimliliği artırmamız gerekiyor ki, içme suyunda rahat bir dönemi yakalayalım. Öyle günlere geleceğiz ki, artık su bizim için farklı bir şekilde ihtiyaç arzedecek. Onu bulamaz hale de geleceğiz. Park bahçeleri içme suyuyla sulamayalım, araba yıkamayalım. Bunlardan her geçen gün vazgeçmemiz gerekiyor. Bunları bir mazeret olarak anlatmıyorum. Sorumluluk mevkiinde olanların tedbirlerini alması gerekiyor. Elimizi kolumuzu bağlayarak tepkisiz kalma lüksüne sahip değiliz" diye konuştu.