BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.424,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başbakan'dan Bandırma'ya kötü haber

Öğlen saatlerinde Bandırma'ya gelen Başbakan Erdoğan ilçede yapılan okul, yurt ve hastane binasının açılışını yaptı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde okul, yurt ve hastane açtı. Erdoğan Bandırma'nın il olmasıyla ilgili de net tavrını ortaya koydu: Bandırma il olmayacak.

Balıkesir temaslarına devam eden Erdoğan, Bandırma'da Enerjisa tarafından yaptırılan Fen Lisesi ve öğrenci yurdu ile Devlet Hastanesi'ni hizmete açtı. 416 öğrenci kapasiteli lise binası ile 106 kişilik öğrenci yurdunu hizmete açan Erdoğan, okulun velilere ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, okul yanındaki kapalı spor salonun da en kısa sürede tamamlanıp devreye alınacağını bildirdi. Enerjisa tarafından 6 ayda yaptırılan yurt ve lisenin 5,5 milyon liraya mal olduğu öğrenildi.
Erdoğan, daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile beraber okulu gezdi.

Bandıma il olmayacak

Okul çıkışında bir vatandaş, "Başbakan" diye bağırdı. Erdoğan, "Ben senin niyetini biliyorum. Bandırma'nın il olmasını isteyeceksin. Ama Bandırma il olmayacak" dedi. Açılışa katılan çocuklara oyuncak dağıtan Erdoğan, okulun yanına yapılan yeni Devlet Hastanesi'ni de hizmete açtı. 17 yıl evvel temeli atılan 300 yataklı hastanenin kurdelesini Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile beraber kesen Erdoğan, "Böyle yarım kalan yatırımları tamamlamak hep bizim iktidarımıza nasip oluyor" dedi.