BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.438,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin'de öğrenciler müziğe doydu

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Arslanköy'de düzenledikleri konserde dinleyenlere müzik ziyafeti sundular.

Abone ol

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Arslanköy'de düzenlenen etkinlikte sahne alarak dinleyenlerine klasik Türk müziğinden seçkiler sundu.

Arslanköy Yahya Aydın Lisesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen konsereyse yoğun ilgi gösterildi. Gençlere Türk müziğinin sevdirilmesi ve gelecek kuşaklara taşınması amacıyla organize edilen konserde Türk müziğinden seçkiler sunulurken, öğrenciler de sahne alan solist sanatçılara sesi ve alkışlarıyla eşlik etti. Canan Arslan, Rıfat Işık, Filiz Çetinay ve Aşkın Günay'ın sahne aldığı etkinlikte öğrencilere ayrıca Türk müziğinde kullanılan enstrümanlar da tanıtıldı.

Burada konuşan Arslanköy Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Yıldırım, önümüzdeki dönemde bu ve benzeri etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini ifade ederek, katkı ve destekleri nedeniyle Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu yetkililerini teşekkür etti.

Okul Müdürü Raif Uğurelli de Türk toplumunun en iyi bildiği iletişim dilinin müzik olduğuna dikkat çekerek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Herkes Cumhurbaşkanı, başbakan, bilim adamı olabilir. Ama sanatçı olamaz" sözlerini hatırlattı.

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Aşkın Günay da, Arslanköy'de eğitim amaçlı ilk konseri vermenin haklı mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Geleceğimiz siz gençlerimize emanet. Müziğimizi yaşatacak ve bu bayrağı bizlerden teslim alacak ve ileriki nesillere, kuşaklara taşıyacak olacak kişiler sizlersiniz. Bu nedenle de Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak, siz gençlere çok önem ve değer veriyoruz" dedi.