BIST 10.334
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.456,52
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Başbakan Erdoğan'ı çileden çıkardılar

Bandırma'da Enerjisa Fen Lisesi ve öğrenci yurdunu hizmete açan Başbakan Erdoğan, eksikleri görünce çok kızdı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptığı okulda kimya laboratuvarında malzemelerin olmadığını görünce, yetkililerden hesap sordu.

Başbakan Erdoğan, Enerjisa Fen Lisesi ve öğrenci yurdunun açılış töreninde yaptığı kısa konuşmada, okulun ve öğrenci yurdunun eğitim camiasına hayırlı olmasını Allah'tan temenni ettiğini ifade etti.

Okula bir kapalı spor salonu yapılacağını bildiren Erdoğan, Sabancı Grubuna teşekkür etti ve ''devamını da diliyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve diğer yetkililerle ''Ya Allah Bismillah'' diyerek kurdeleyi kesti ve okul ile yurdun açılışını yaptı.

ÖĞRENCİLER SADECE TURİST DEĞİL Mİ?

Açılışın ardından okulda incelemelerde bulunan Erdoğan, laboratuvarında deney yapılacak kimya maddelerinin olmadığını öğrendi. Erdoğan, ''Öğrenciler sınava bu malzemeler olmadan mı hazırlanıyor? Bir aydır burada bu yavrular kimya laboratuvarında sadece turist değil mi? Teori... Uygulama yok'' dedi.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAK

Erdoğan, maddelerin neden gelmediğini de Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine sordu ve konuyu takip edeceğini söyledi.

"SINIFIMIZ 76 KİŞİYDİ"

Resim atölyesini de ziyaret eden Erdoğan, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere durumlarından memnun olup olmadıklarını soran Erdoğan, ''Biz iki kişilik sıralarda üç kişi oturuyorduk. Sınıfımız 76 kişiydi'' dedi.