BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayburt Üniversitesi'nde yeni öğretim yılı

Bayburt Üniversitesi'nde 2010-2011 öğretim yılı düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Abone ol

Bayburt Üniversitesi’nde 2010- 2011 akademik eğitim- öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Bayburt Üniversitesi İktisadi İdariler Fakültesi amfisinde düzenlenen törene YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Prof. Dr. Durmuş Günay, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, akademisyenler, kamu kurum temsilcilerinin ve öğrenciler katıldı.

Programda öğrenciler adına açılış konuşmasını Bayburt Üniversitesi Konseyi Başkanı Fırat Aksoy yaptı. Ardından kürsüye gelen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, 2008 yılında kurulan Bayburt Üniversitesi’nin 2 yıllık serüveni hakkında bilgi verdi.
Rektör Mollahmahmutoğlu, konuşmasında, “Üniversitelerin kaliteli eğitim ve öğretim vermelerinin yanında bilgi üretme, ürettiği bilgiyi transfer etme, toplumla paylaşma yani teknolojiye dönüştürme, bu yolla toplumla organik bağ kurarak sosyal, kültürel ve ekonomik değişimin güçlenmesine ve etik değerlerin oluşmasına katkıda bulunan en önemli kuruluşlardır. İnsanlık tarihi eğitim ve afet arasında gittikçe kızışan bir yarışa tanıklık etmektedir.

Eğitilmiş nüfus yüzde 15

Bilgi ekonomisinden faydalanmasının olmazsa olmaz koşulu nitelikli donanımlı insan nüfusudur. Yüksek öğretime sahip olmuş eğitilmiş nüfusumuz sadece yüzde 15’i oluşturmaktadır. Türkiye’nin 12 milyon olan genç nüfusunun sadece yüzde 4’ü yüksek öğrenime ulaşabilmektedir. Bu çok üzücü tablodur. Yüksek öğretime katılımı artırmak, gelişebilirliği kolaylaştırmak için genç nüfus önündeki bahaneler, gerekçeler, anlamsız engeller mutlaka kaldırılmalı ve yüksek öğretime olan pencere yükseltilmelidir.