BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlk fındık treni Ergani'den hareket etti

Karadeniz'e gidecek tarım işçileri için sefere koyduğu 8 trenden ilki Diyarbakır'ın Ergani ilçesinden hareket etti.

Abone ol

Otobüs ve minibüslerle Ergani Garı'na gelen 588 fındık işçisi ve aileleri, trenle huzurlu ve güvenli seyahat ettiklerini söylediler.

TCDD'nin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden fındık toplamak için Batı Karadeniz'e gidecek tarım işçileri için koyduğu tren seferleri 3 günlük bir gecikme ile başladı. 24 Temmuz'da gitmesi planlanan İlk 'fındık treni' bugün Ergani ilçesinden hareket etti. 12 otobüs ile Ergani Tren Garı'na gelen 588 yolcu, beraberinde getirdikleri 4 kamyon dolusu eşyayı ek vagonlara yükledi. Fındık işçileri yakınları ile vedalaşırken, fındık treni Sakarya'nın Arifiye ilçesine hareket etti. İlk sefer nedeniye Ergani Garı'na
gelen TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, Gar yetkililerinden bilgi aldı. Ülker, 3 günlük ertelemeden sonra fındık işçileri için tahsis edilen trenin seferine başladığını belirterek, ''Daha önce 9 olarak açıklanan sefer sayısı, yolcu azlığından dolayı 8'e indi.Vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde seyahat etmeleri için her türlü tedbir alınmıştır" dedi.

Bu arada, fındık işçisi Remzi Ergezen, tren seferleri başlamadan önce sürekli trafik kazalarının meydana geldiğini ve çok sayıda mevsimlik işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Ancak tren seferlerinin başlamasıyla birlikte rahatladık. Yolculuğumuzu güven içerisinde yapıyoruz. Maddi imkansızlıktan dolayı fındık toplamaya gidiyoruz. Kim, evinden yurdundan olmak ister? Biz de bölgemizde iş olmasını isteriz. Eğer istihdam alanları olsaydı, başka illere gitmek zorunda kalmazdık. Bu tren seferlerinin başlatılması çok iyi oldu. Uygulamanın devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.