BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İnegöl'de her şey o sollamayla başladı

Bursa İnegöl'de Kürt kökenli vatandaşlarla İnegöllüler arasında yaşanan olaylarla ilgili müfettişlerin ön raporları tamamlandı.

Abone ol

Buna göre olay trafik kavgası ile başladı. Ama ilginç olan ilçede kilit görevde olan iki isim görevlerinin başında değildi. İlçe kaymakamı ve ilçe emniyet müdürünün aynı anda yıllık izinde olması olaylara anında müdahale edilmesini zorlaştırdı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın talimatıyla İnegöl’e giden müfettişler, ilk bulgularını dün bakanlığa ulaştırdı. Milliyet gazetesinin haberine göre müfettişler olayların başlamasının nedenini trafikte yaşanan sollama kavgası olarak belirledi

TRAFİKTE SOLLAMA KAVGASI

Müfettişler, olayın alacak-verecek çekişmesinden değil, tam tersine Kürt kökenli bir kişinin kullandığı minibüsle, İnegöllü bir vatandaşın kullandığı aracın ilçedeki cadde üzerinde karşı karşıya gelmesinden kaynaklandığını saptadı.

TARTAKLANAN ŞOFÖRE GÜZERGAH UYARISI

Müfettişler, iki şoförün yaşadığı tartışmanın ardından, Kürt kökenli minibüs şöförünün yolunun İnegöllü bir grup tarafından kesildiği, aracın bir daha aynı güzergahı kullanmaması konusunda uyarıldığını ve şoförün tartaklandığını belirledi.

RAMAZAN AKYÜREK BURSA'YA

Olaylardan rahatsız olan bakanlığın, sürpriz biçimde, Başbakan Erdoğan’ın İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan ayrılmasını istediği Ramazan Akyürek’i Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne getirmeye hazırlandığı öğrenildi.